Protest la Serviciul de Ambulanță Suceava. Angajații cer revizuirea noii legi a pensiilor

0
Publicat:

Salariații Serviciului de Ambulanță spun că legea este nedreaptă în ceea ce-i privește, deoarece le elimină o serie de drepturi care fuseseră acordate pe vechea legislație tocmai pentru munca lor este una periculoasă și specială.

Protest al angajaților de la Ambulanța Suceava FOTO newssuceava.ro
Protest al angajaților de la Ambulanța Suceava FOTO newssuceava.ro

Salariații de la Serviciul de Ambulanță Județean Suceava au început, marți, 21 noiembrie 2023, un protest față de noua lege a pensiilor, care elimină unele prevederi referitoare la condițiile speciale de muncă.

Purtătorul de cuvânt al SAJ Suceava, dr. Adriana Morari, a declarat că deocamdată acțiunea de protest nu este o grevă, deoarece nu a presupus încetarea lucrului, ci doar în curte, cu pancarte, a personalului care era liber marți și avertisment sonor cu sirene la ora începerii protestului, fără afectarea activității medicale.

Trebuie știut că la Stația de Ambulanță Suceava personalul este format din 13 medici, 45 de asistenți medicali, 13 operatori, 51 de ambulanțieri și 21 de angajați în serviciul administrativ (personal TESA). La nivelul județului, personalul stațiilor de ambulanță este format din 365 de persoane.

Liderul de sindicat de la SAJ Suceava, Daniel Feher, și medicul Gabriela Niculiță au arătat că motivul protestului declanșat de ambulanțieri la nivel național este abrogarea prevederilor referitoare la condițiile speciale de muncă în acest domeniu, care afectează direct condițiile de pensionare ale personalului operativ de la Ambulanță.

Oamenii afirmă că, de asemenea, se va reduce sporul de de urgență, de la 55 la sută la 20 la sută. Atât liderul sindical, cât și dr. Niculiță au evidențiat condițiile dificile de muncă, de la bolile profesionale până la agresarea, inclusiv fizică, a echipajelor care merg la intervenții.

Potrivit unui comunicat al Blocului Național Sindical (BNS), începând de marţi, de la ora 10.00, pe termen nelimitat, toate ambulanţele operative din Serviciile Publice de Ambulanţă afișează vizibil mesajul „protest naţional".

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite