Podul din Suceava închis pe şest. Construcţia a cedat la scurt timp după consolidare, în timp ce edifiicile similare austro-ungare rezistă şi după 100 de ani

0
0
FOTO: Oana Şlemco
FOTO: Oana Şlemco

Podul rutier peste râul Suceava dintre localităţile Vereşti şi Udeşti a fost închis miercuri, 9 ianuarie, circulaţiei rutiere. Podul s-a degradat în vara anului trecut, când unul dintre piloni s-a deplasat. Pentru că restricţia de 7,5 tone nu era respectată, autorităţile au închis podul fără niciun anunţ prealabil.

Podul rutier de pe DJ 208B, peste râul Suceava, între localităţile Vereşti şi Udeşti a fost închis complet circulaţiei rutiere în cursul zilei de miercuri.

Podul care se află în administrarea Consiliului Judeţean Suceava a mai fost afectat de inundaţiile din 2008, dar a fost reparat şi a fost redeschis în anul 2011. În vara anului trecut, unul dintre pilonii podului s-a deplasat din nou. Circulaţia a fost restricţionată pe una dintre benzi şi a fost stabilită o interdicţie pentru maşinile cu masa peste 7,5 tone. Restricţia de tonaj nu a fost însă respectată.

Pentru că podul continua să se degradeze, autorităţile au închis complet circulaţia în cursul zilei de miercuri. La cele două capete ale podului au fost răsturnate câte două remorci de prundiş, iar pe drumul judeţean 208B au fost instalate indicatoare de interzicere. Decizia nu a fost comunicată în niciun fel de autorităţi, iar şoferii au aflat că podul este închis abia după ce au bătut degeaba drumul până acolo.

pod Veresti

Acum Consiliul Judeţean Suceava pregăteşte organizarea unei licitaţii pentru angajarea unei firme care să execute lucrările pentru repararea podului.

Pe de altă parte, este greu de înţeles cum podurile reabilitate în zilele noastre cedează după o exploatare de nici zece ani. Asta în timp ce poduri construite în urmă cu 100 de ani de austrieci sunt într-o stare foarte bună. Este vorba despre trei construcţii care se află pe drumul judeţean 209 B Mălini- Stânişoara-Borca. În 2006 firma din Austria care a construit podurile a transmis Consiliului Judeţean un document prin care anunţa ieşirea din garanţie a podurilor.

Mai multe - Suceava

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite