Oameni deszăpeziți după 48 de ore de izolare și drumuri cu troiene, în urma ninsorilor din județul Suceava FOTO

0
Publicat:

Zeci de drumuri din județul Suceava erau în curs de deszăpezire, vineri, 7 aprilie 2023, și după 48 de ore, în unele cazuri, oamenii au putut să se deplaseze pe jos, printre pereții de zăpadă lăsați în urmă de sărărițe.

Deszăpezire pe DJ 209 C în Suceava FOTO Alina Iosif
Deszăpezire pe DJ 209 C în Suceava FOTO Alina Iosif

După două zile de ninsori abundente și viscol puternic, vineri, 7 martie 2023, se intervenea pe drumuri acoperite de troiene, din județul Suceava.

La doar 6 kilometri de municipiul Suceava, oamenii au stat blocați în case 48 de ore, la Frumoasa, după ce DJ 209 C a fost acoperit de nămeți.

La intrarea dinspre Suceava era și vineri dimineață filtru de poliție, pentru că vehiculele nu puteau intra pe drumul înzăpezit și utilajele lucrau pe traseu.

Bucuroși că nu mai viscolește, oamenii au ieșit din case și au mers la cumpărături, în zonă, sau spre serviciu, pe jos.

Drumurile laterale erau acoperite cu nămeți de jumătate de metru, așa că localnicii au ieșit cu lopețile.

În urma utilajelor de deszăpezire au rămas pereți întregi de zăpadă, iar oamenii au mărturisit că de ani buni nu au mai trăit un episod de iarnă atât de sever.

Pe marginea drumului, în nămeți, erau mașini abandonate de șoferi, pe viscol, aceștia preferând să își lase mașinile și să pornească pe jos până la domiciliu sau la un loc sigur.

Drumul respectiv era acoperit cu nămeți de un metru, un metru și jumătate, iar șoferii se declarau revoltați că autoritățile nu interveneau deși nu mai ningea și nu mai viscolea.

Și Drumul Județean 209 D, spre Siret, era acoperit cu troiene și nu se putea înainta, spre disperarea șoferilor.

La primele ore ale dimineții de vineri, pompierii au scos dintre nămeți un grup de 15 cetățeni ucraineni care au rămas înzăpeziți într-un autocar, la Bălcăuți. Printre cei 15 se aflau și 4 copii.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite