Zece elevi de la o şcoală din Suceava vor rata prima sesiune a Evaluării Naţionale pentru că unul dintre ei s-a infectat cu noul coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Examen evaluare naţională elevi în pandemie FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Cei zece elevi sunt de la Şcoala „Miron Costin” din municipiul Suceava. Una dintre eleve a fost diagnosticată cu COVID-19 şi se află internată în Spitalul Suceava. Ceilalţi 9 sunt consideraţi contacţi şi trebuie să stea în izolare la domiciliu până pe data de 17 iunie. Prima sesiune a Evaluării Naţionale debutează pe 15 iunie.

UPDATE: Şeful DSP Suceava, medicul Dinu Sădean, a anunţat că cei 9 copii care au intrat în contact cu eleva diagnosticată cu COVID-19 vor putea participa la probele Evaluării Naţionale începând cu data de 15 iunie. Ei vor trebui să poarte mască şi mănuşi în timpul examenelor.

O elevă de clasa a VIII – a de la Şcoala Gimnazială „Miron Costin” din municipiul Suceava s-a infectat cu noul coronavirus şi se află internată în Spitalul „Sf. Ioan cel Nou”. Eleva a participat la orele de pregătire de la şcoală pentru Evaluarea Naţională şi a intrat în contact cu 9 colegi de clasă.

Direcţia de Sănătate Publică Suceava a făcut o anchetă epidemiologică şi a informat şcoala că elevii care au intrat în contact cu pacienta trebuie să stea în izolare la domiciliu până pe data de 17 iunie, ceea ce înseamnă că riscă să rateze prima sesiune a Evaluării Naţionale.

Directorul unităţii de învăţământ, Dumitru Moraru, a declarat pentru „Adevărul” că elevii din grupa respectivă sunt foarte buni la învăţătură şi ar fi păcat să rateze testările. Din acest motiv, el a trimis o adresă atât la DSP, cât şi la Prefectura Suceava prin care a cerut să se aprobe o drogare pentru copii. Dumitru Moraru propune ca elevii să se testeze şi dacă până în curul zilei de duminică, 14 iunie, reuşesc să dovedească prin teste de laborator că nu sunt infectaţi să li se permită participarea la examene. „Deocamdată n-am primit niciun răspuns la adresă”, a spus directorul.

Dumitru Moraru a explicat că şcoala a adoptat toate măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor. Elevii au purtat măşti de protecţie,  au trecut printr-un tunel de dezinfectare şi apoi li s-a măsurat temperatura.

După diagnosticarea elevei cu COVID-19, toate cursurile de pregătire s-au mutat online. Şcoala a fost închisă pentru a se face dezinfecţia sălilor de clasă.


 



 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite