„Loverboy” rural condamnat la şase ani şi opt luni de închisoare după ce a transformat casa unui consătean într-un bordel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un individ de 30 de ani din comuna suceveană Arbore a racolat două minore de 15 şi 16 ani, provenite din familii dezorganizate, sub promi­siunea că vor avea o relaţie împreună, însă în cele din urmă adolescentele au fost păcălite şi au fost forţate să se prostitueze pentru el. Pentru faptele sale, bărbatul a fost condamnat la şase ani şi opt luni de închisoare.

Tribunalul Suceava l-a condamnat pe inculpatul Valentin Rîpă, de 30 de ani, din comuna Arbore, la pedeapsa de şase ani şi opt luni de închisoare pentru trafic de minori, în timp ce consăteanul său Gheorghe Curjos, de 60 de ani, s-a ales cu trei ani şi patru luni de închisoare pentru complicitate la trafic de minori. Cei doi trebuie să achite statului suma de 5.500 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare. Decizia magistraţilor suceveni nu este una definitivă.

Cei doi indivizi din comuna suceveană Arbore au intrat în atenţia procurorilor DIICOT Suceava după ce au obligat mai multe copile cu vârsta de până la 16 ani să se prostitueze pentru ei. Valentin Rîpă, zis „Palea”, şi Gheorghe Curjos, alias „Gimi”, au fost arestaţi preventiv în vara anului 2016, fiind acuzaţi de trafic de minori şi complicitate la trafic de minori.

Ancheta procurorilor a scos la iveală faptul că Valentin Rîpă a racolat mai multe minore de 15 şi 16 ani, provenite din familii dezorganizate, pe care le-a convins să meargă cu el la Arbore pentru a-şi face un viitor împreună. Procurorii DIICOT au descoperit că cel puţin două copile, una de 15 ani şi una de 16 ani, au devenit victime ale lui „Palea”.

O minoră de 15 ani, provenită dintr-o familie destrămată, a ajuns într-un centru de plasament din judeţul Suceava, după ce tatăl ei a fugărit-o de acasă. Valentin Rîpă a racolat-o pe copilă şi a dus-o la Arbore, după ce i-a promis că vor avea o relaţie şi se vor căsători în viitor.

„Profitând de starea de vădită vulnerabilitate a minorei, a exploatat-o sexual, prin obligare la practicarea prostituţiei cu diverşi clienţi găsiţi de acesta, o parte din sumele de bani achitate pentru serviciile sexuale fiind însuşite de Rîpă Valentin”, arătau procurorii DIICOT Suceava.

Toate partidele de sex au avut loc în casa lui Gheorghe Curjos în perioada anului 2015, precum şi în anul 2016, care i-a permis lui Valentin Rîpă să aducă minore în locuinţa sa, unde acestea locuiau efectiv şi întreţineau relaţii sexuale cu diverşi clienţi.

Procurorii DIICOT au informaţii cum că numărul minorelor obligate de tandemul Rîpă – Curjos să se prostitueze este mult mai mare, cel puţin cinci adolescente fiind ţinute în casa celui de-al doilea şi puse să întreţină relaţii sexuale contracost.

Valentin Rîpă şi Gheorghe Curjos au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile în vara anului trecut, primul fiind acuzat de trafic de minori, în timp ce în sarcina celui de-al doilea a fost reţinută infracţiunea de complicitate la trafic de minori.

Alte ştiri pe această temă:

Inculpaţii din dosarul Loverboy au ieşit din arest

Trei bărbaţi din Argeş, reţinuţi în dosarul Loverboy. Tinerele exploatate sexual erau trimise în Marea Britanie, Belgia sau Elveţia

Cum au fost convinse zeci de tinere să se prostitueze prin metoda Loverboy: „Li se promitea că banii obţinuţi din prostituţie vor fi investiţi în case şi maşini“

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite