Liber la distrus şosele într-un judeţ fruntaş la accidente rutiere. „Stăpânii cântarului” nu lucrează în weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Suceava nu asigură permanenţă în weekend, ceea ce înseamnă că maşinile de mare tonaj nu pot fi cântărite în zilele de sâmbătă şi duminică.

Întrebat cum procedează poliţiştii atunci când au suspiciuni cu privire la respectarea restricţiilor de tonaj în cazul transportatorilor de material lemnos, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava, Ionuţ Epureanu, a răspuns:

„În funcţie de problemele semnalate sau aspectele seizate în cadrul controalelor efectuate sunt solicitaţi pentru intervenţie ISCTR – ul pentru cântărirea materialului lemnos, Garda Forestieră şi Direcţia Silvică pentru cubaj”. 

Problema este că în judeţul cu cea mai mare suprafaţă împădurită din ţară, Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR-ul)nu asigură permanenţă în weekend.

Este vorba despre singura instituţia a statului român care poate să cântărească încărcătura camioanelor, indiferent dacă transportă masă lemnoasă, piatră sau cereale.

În consecinţă, dacă un transportator este oprit de poliţie în trafic, în weekend, acesta trebuie să aştepte până luni pentru ca mijlocul de transport să poată fi cântărit.

Corodonatorul ISCTR Suceava, Florin Homiuc, a declarat că au mai fost situaţii când inspectorii au răspuns solicitărilor şi în zilele de sâmbătă şi duminică, deşi nu sunt nici obligaţi şi nici plătitiţi să facă lucrul acesta.

Transportatorii din judeţul Suceava care nu respectă reglementările legale de tonaj contribuie semnificativ la distrugerea şoselelor. 

Situaţia este cu atât mai alarmantă cu cât judeţul se află pe primul loc pe ţară la număr de accidente rutiere, iar una dintre cauze este şi infrastructura rutieră precară.  

Vă mai recomandăm şi:

Povestea fabuloasă a românului care a fost aproape să-l asasineze pe Ceauşescu, fără să ştie. Cum a reuşit să traverseze Oceanul şi să trăiască visul american

Cum a ajuns să fie de cinci ori mai scump Revelionul în Poiana Braşov decât în Austria. „De banii ăia mergem zece la Innsbruck”

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite