Îngropat fără acte, deshumat cu Poliţia din Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sicriul lui Gheorghe Dăscălaşu a fost scos ieri din mormânt şi dus la morga Spitalului din Fălticeni
Sicriul lui Gheorghe Dăscălaşu a fost scos ieri din mormânt şi dus la morga Spitalului din Fălticeni

Un sucevean a fost înmormântat fără certificat de deces, iar oamenii legii au decis să-l dezgroape pentru necropsie

Înmormântat ilegal de preotul din sat deşi nu avea certificat de deces, cadavrul unui bărbat din localitatea suceveană Poiana Mărului a fost dezgropat ieri sub supravegherea poliţiştilor.

Sicriul lui Gheorghe Dăscălaşu a fost scos ieri din mormânt şi dus la morga Spitalului din Fălticeni, unde medicii legişti urmau să-i facă necropsia.

Cu această ocazie, urma să se stabilească dacă bărbatul în vârstă de 55 de ani s-a stins de moarte bună sau a fost omorât. Oamenii din sat şi-au făcut cruci mari la vederea alaiului atipic de la cimitir şi au spus că aşa ceva nu s-a mai întâmplat niciodată în satul lor. Cel mai mirat a fost Spiridon Petruşanu, groparul satului. Sapă de când se ştie gropi consătenilor morţi, dar până acum nu a scos pe niciunul din pământ.

„Aşa ceva nici nu am văzut şi nici nu am mai auzit. Auzi la ei, să scoată mortul din groapă“, s-a revoltat Spiridon Petruşanu. Chiar dacă preotul Gheorghe Sava a comis o infracţiune, sătenii îi ţin partea. „Părintele e un om tare bun şi ajută pe toată lumea. A văzut că oamenii ăştia îs necăjiţi şi le-a sărit în ajutor“, a mărturisit Grigore Siminicaru, un bărbat din Poiana Mărului.

Preotul Sava n-a vrut să vorbească despre acest subiect şi nici n-a participat la procesiunea de deshumare.

Chiar dacă rudele susţin că Gheorghe Dăscălaşu a murit din cauze naturale, soţia acestuia a dezvăluit că bărbatul prezenta mai multe urme de lovituri.

Mortul era fript şi avea un ochi spart

„Era fript pe faţă şi avea un ochi spart, dar asta pentru că era bolnav de epilepsie şi a căzut pe plita încinsă. Noi am stat cu mortul în casă patru zile, iar copiii au început să plângă pentru că nu făceam focul. Am mers şi l-am rugat pe preot să ne ajute şi el a fost tare bun cu noi“, a povestit Teodora Dăscălaşu, soţia decedatului.

Gheorghe Dăscălaşu a murit acasă, pe 15 ianuarie. Cum bărbatul n-a fost înscris la niciun medic de familie şi nu mai avea buletin de ani de zile, soţia acestuia n-a putut obţine certificat de constatare a decesului. Preotul din sat, Gheorghe Sava, a oficiat o slujbă de înmormântare fără ca familia să-i prezinte un certificat de deces, motiv pentru care poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru abuz în serviciu.

Rămâi pe suceava.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite