FOTO Sute de romi care sărbătoreau Paştele Blajinilor, împiedicaţi de mascaţi să linşeze un şofer care le-a omorât un vecin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de romi din Gura Humorului au vrut să linşeze un şofer care a omorât un pieton. FOTO: Dinu ZARĂ
Sute de romi din Gura Humorului au vrut să linşeze un şofer care a omorât un pieton. FOTO: Dinu ZARĂ

Şoferul unui camion care transporta fier vechi, pe DN 17, în oraşul Gura Humorului, a pierdut controlul volanului şi a acroşat un bărbat care a murit pe loc. Bărbatul s-a încuiat în cabină de frica sutelor de romi care ameninţau să-l linşeze. Romii sărbătoreau Paştele Blajinilor iar mulţi dintre ei erau băuţi. Ordinea a fost restabilită de echipaje de jandarmi montani şi „mascaţi” ai Poliţiei Judeţene abia după ce au apelat la gazele lacrimogene.

Luni seară, pe DN 17, la ieşire din oraşul Gura Humorului spre Vatra Dornei, într-o zonă locuită de romi, şoferul unui autocamion cu remorcă, încărcat cu fier vechi, a pierdut controlul volanului, a intrat pe acostamentul din partea dreaptă a drumului şi a acroşat cu partea laterală a maşinii un bărbat care mergea pe marginea drumui.

Bărbatul în vârstă de 50 de ani, de etnie romă, se întorcea de la cumpărături împreună cu soţia şi a fost lovit când mai avea doar zece metri până acasă. În urma impactului, victima a fost proiectată într-un cămin de scurgere a apei pluviale, adâng de 1,5 metri, şi a murit pe loc.

În scurt timp la locul accidentului s-au adunat sute de romi din zonă. Mulţi dintre ei erau băuţi deoarece sărbătoreau Paştele Blajinilor.

De frica romilor, şoferul în vârstă de 35 de ani din comuna Vama s-a încuiat în cabina autocamionului până la sosirea forţelor de ordine.

Romii au devenit recalcitranţi şi au ocupat o bandă a drumului naţional 17, traficul desfăşurându-se pentru o perioadă de timp pe un singur sens de mers.

În zonă au intervenit două grupe de luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Suceava, poliţişti de la Poliţia oraşului Gura Humorului şi subofiţeri ai Jandarmeriei Montane. Ordinea a fost restabilită abia după ce „mascaţii” Poliţiei Judeţene au făcut uz de gazele lacrimogene.

"Şoferul a fost condus la sediul Poliţiei Gura Humorului unde a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 miligrame la litru de alcool pur în aerul expirat, după care a fost dus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu.

Pe numele şoferului a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă iar ancheta a fost preluată de un procuror criminalist.

Bărbatul care şi-a pierdut viaţa în accidentul rutier era tatăl a nouă copii.

Suceava


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri