FOTO Mii de suceveni au luat lumină de la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Învierea la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou Suceava. FOTO: Dinu ZARĂ
Învierea la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou Suceava. FOTO: Dinu ZARĂ

Mii de credincioşi au ales să participe la slujba din noaptea de Înviere la biserica Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou din municipiului Suceava, oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

Biserica Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou din municipiul Suceava a fost preferată de cei mai mulţi dintre suceveni pentru a participa la slujba de Înviere. Sucevenii au aşteptat în curtea mănăstirii până la miezul nopţii atunci când ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a ieşit din biserică şi a împărţit lumina învierii. După ce au luat lumină şi au răspuns salutului creştinesc „Hristos a înviat!”, cei mai mulţi dintre suceveni au plecat acasă, urmând să se întoarcă dimineaţă pentru sfinţirea coşurilor pascale.

La fel ca şi în anii trecuţi,credincioşii din judeţul Suceava au primit lumină adusă cu avionul de la Ierusalim. Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă la Bucureşti de Patriarhia Română şi a fost apoi transportată la Suceava cu un avion de mici dimensiuni. Lumina a fost distribuită de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Salcea către toate bisericile, mănăstirile şi schiturile din judeţ. 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite