Fost primar condamnat la închisoare pentru fraudarea tezelor fiului său la Evaluarea Naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie Lungu FOTO: Oana Şlemco
Ilie Lungu FOTO: Oana Şlemco

După cinci ani de la demararea anchetei, magistraţii Tribunalului Suceava au l-au condamnat pe fostul primar al oraşului Salcea, din judeţul Suceava, la aproape patru ani de închisoare cu executare.

Magistraţii Tribunalului Suceava s-au pronunţat în dosarul fraudării Evaluării Naţionale în cazul fiului fostului primar al oraşului Salcea, din judeţul Suceava.

Ilie Lungu era în funcţie atunci când procurorii DNA au început ancheta. 

El a fost cercetat pentru comiterea mai multor infracţiuni între care dare de mită, constituire de grup infracţional oganizat, cumpărare de influenţă. 

„Instanţa va contopi pedepsele principale cu închisoarea aplicate inculpatului prin prezenta sentinţă, urmând ca inculpatul Lungu Ilie să execute în final pedeapsa principală de 3 ani şi 8 luni închisoare (pedeapsa cea mai grea de 2 ani + 1/3 din suma celorlalte pedepse”, se arată în sentinţa judecătorească.

Fosta directoare a Şcolii din Salcea, Nicoleta Zettel, a fost condamnată la 6 ani de închisoare pentru comiterea a 22 de infracţiuni. 

Profesorul de matematică Mihai Gîză a fost condamnat la 3 ani şi 7 luni de închisoare.

Ultimii doi sunt acuzaţi că au rescris tezele fiului primarului Ilie Lungu, după finalizarea examenelor şi au înlocuit lucrările înainte ca acestea să ajungă în centrele de corectare.

Elev mediocru, printre primii la Evaluarea Naţională

Procurorii DNA Suceava au iniţiat ancheta în urma unei plângeri în care se arăta că fiul lui Ilie Lungu, care la vremea respectivă avea 14 ani şi era un elev mediocru, a obţinut note foarte mari la Evaluarea Naţională respectiv 10 la limba română şi 8.25 la matematică. Adolescentul a terminat cei patru ani de gimnaziu cu media 7,96. În urma anchetei, procurorii au constatat că tezele elevului care au ajuns în Centrul de corectare erau scris e de alte persoane. 

Vă mai recomandăm şi:

Lacrimi pentru Costinel Iosif Niţă, pilotul de MIG-21 LanceR prăbuşit în patrulare: „Aseară ai venit să îmi aduci mărţişor“

Cine sunt cei şapte militari care au murit în tragedia aviatică din Constanţa. „Toţi erau foarte experimentaţi“

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite