Elevii suceveni încep anul şcolar doar cu programul „laptele”. Cornul va ajunge abia la iarnă după ce licitaţia fost reluată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Suceava nu a reuşit să organizeze licitaţia pentru cornul pe care elevii ar trebui să-l primească zilnic la şcoală. Autorităţile judeţene au reuşit doar să desemneze firma ce va livra laptele şcolarilor suceveni. Licitaţia pentru corn va fi organizată în luna octombrie.

Programul „Laptele şi cornul” va continua la începutul noului an şcolar la Suceava însă fără corn. S-a ajuns în această situaţi din cauza faptului că ofertantul - asocierea formată din Mopan Suceava, Parisienne a la Vys Fălticeni, Buzdea Com Fălticeni şi Sava Cazac SNC Broşteni – nu a răspuns în termenul legal la solicitarea venită din partea contractantului - Consiliul Judeţean Suceava – de a oferi anumite clarificări în ceea ce priveşte oferta tehnică, licitaţia a fost anulată şi a trebuit să fie reluată.

Cel mai devreme, contractul va putea fi semnat la finalul lunii octombrie, doar în condiţiile în care nu vor apărea alte probleme şi nu vor exista contestaţii. În aceste condiţii, în cel mai bun caz, cornurile vor ajunge pe băncile elevilor în luna noiembrie.

În anul şcolar trecut învăţau în şcolile din judeţul Suceava 119.076 elevi şi preşcolari. Cu unele diferenţe datorate unui număr mai mare sau mai mic de înscrişi comparativ cu numărul celor care au ieşit de pe băncile şcolilor, aproximativ acelaşi număr de elevi sunt aşteptaţi să înceapă şcoala pe 11 septembrie.

„Am început din nou procedurile pentru corn şi sperăm ca la sfârşitul lunii octombrie să avem adjudecat un câştigător. Noi nu avem nicio vină că s-a anulat. Singurul ofertant care a fost n-a răspuns la o clarificare în termenul stabilit de lege şi conform legii nu se poate lua în considerare niciun răspuns la o clarificare după termenul stabilit de lege. Suntem obligaţi să reluăm licitaţia. Nu se va da corn până când nu va fi desemnat un câştigător.

Procedura a fost reluată de a doua zi. După ce s-a anulat, s-a acordat un termen de contestaţie privind anularea şi n-a contestat nimeni faptul că s-a anulat prima procedură, deci clar cei care au greşit şi-au asumat. S-a reluat procedura şi este în desfăşurare acum, doar că aşteptăm să vedem ce se întâmplă cu normele. Din ce am aflat de la colegii mei de la achiziţii, judeţul Suceava a dat întotdeauna la timp cornul şi laptele. Multe judeţene nu au dat produsele chiar de la început de an şcolar, tocmai din cauza procedurilor de atribuire. Vom da, în schimb, lapte, pentru care a fost deja semnat contractul cu firma Dorna Lactate”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Viorel Seredenciuc

Contractele pentru furnizarea laptelui şi cornului se încheie pe o perioadă de un an, licitaţia reluându-se la începutul fiecărui an şcolar. Anul acesta, elevii suceveni vor beneficia de corn abia după ce va da zăpada.

Alte ştiri pe această temă:

Elevii vor servi şi anul acesta promisiuni deşarte, la şcoală. Doar 0, 5% din şcoli vor putea oferi o masă caldă elevilor

Laptele şi cornul, în procedură de licitaţie. La ce preţ a fost estimată achiziţia pentru anul şcolar 2017-2018

„Laptele şi cornul“ elevilor îşi caută furnizori. Consiliul Judeţean Cluj a demarat deja procedurile

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite