Descinderi la traficanți de droguri din zona Rădăuți, care vindeau stupefiante inclusiv minorilor VIDEO

0
Publicat:

Procurorii DIICOT au capturat peste 3,5 kilograme de droguri în urma perchezițiilor. Grupul infracțional avea ramificații și în Ardeal, la Cluj-Napoca

Lovitură grea pentru traficanți de droguri din zona Rădăuți. Polițiștii și procurorii DIICOT au descind marți dimineață în 27 de locații, dintre care 25 în zona Rădăuți și  două în municipiului Cluj–Napoca, într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de droguri.

Membrii grupării au fost filați de DIICOT luni întregi. Procurorii spun că, în perioada iunie 2022 – martie 2023, mai multe persoane din municipiul Rădăuți, județul Suceava, ar fi constituit un grup infracțional organizat specializat în traficul de droguri și efectuarea de operațiuni cu substanțe cu efect psihoactiv.

percheziții trafic de droguri Rădăuți
percheziții trafic de droguri Rădăuți

Acestea vindeau droguri consumatorilor, inclusiv minori, din municipiul Rădăuți și din localitățile limitrofe.

Drogurile și substanțele psihoactive erau achiziționate de dealeri atât din străinătate, cât și de la persoane din municipiului Cluj-Napoca.

Drogurile erau vândute apoi în Rădăuți și în localitățile limitrofe, inclusiv în preajma unor unități de învățământ, cu sume cuprinse între 200 și 250 de lei pe gram.

DIICOT Suceava a anunțat că, pe parcursul cercetărilor, au fost efectuate mai multe capturi de droguri de risc și mare risc, precum și de noi substanțe psihoactive, 3,5 kilograme de droguri în total.

De asemenea, s-au confiscat din casele suspecților arme dar, sume de bani dar și cântare speciale. Mai mulți indivizi vor fi aduși la audieri la sediul DIICOT Suceava.

Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate Cluj – Napoca și Iași, inspectoratelor de poliție județene Suceava, Bistrița – Năsăud și Cluj, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava și Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Suportul de specialitate în cazul acestor percheziții a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale.

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite