Declaraţie halucinantă a criminalului care a ucis şi spânzurat un copil la marginea unei păduri: „Eram băut, l-am omorât din greşeală“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un băiat de 12 ani a fost omorât de fratele unei copile pe care victima a lovit-o cu o piatră în cap. Copilul a fost găsit mort la marginea unei păduri. Se pare că cel care i-a curmat viaţa şi încă un frate de-al fetei obişnuiau să-i aplice corecţii fizice în mod constant.

O crimă şocantă a zguduit comunitatea de rromi din satul Capu Codrului, din judeţul Suceava. Un minor de 12 ani a fost găsit mort la marginea unei păduri din localitate, după ce a fost ucis de un consătean cu şase ani mai mare. La data de 1 august 2016, la ora 08.00, agenţii Postului de Poliţie Păltinoasa au fost anunţaţi prin 112 de către Sandu Covaci că fiul său nu a mai venit acasă. Din declaraţia bărbatului a rezultat că în ziua de 31 iulie 2016, în jurul orei 15.00, Cosmin Covaci, de 12 ani, din comuna Păltinoasa, a plecat cu fratele său, Iosif Covaci, să joace fotbal, iar după circa 30 de minute, cel din urmă s-a întors acasă lăsându-şi fratele la fotbal.

Având în vedere vârsta minorului şi cele reclamate, la nivelul subunităţii şi secţiei din Păltinoasa au fost formate o echipă de cercetare a locului faptei şi două echipe de căutare a minorului. În urma investigaţiilor desfăşurate de poliţişti a reieşit că ultima persoană care l-a văzut pe minorul dispărut se numeşte Denis-Ionuţ Marcu, care a declarat că l-a condus pe Cosmin Covaci acasă în dimineaţa zilei de 1 august a.c., în jurul orei 03.00. Pe timpul căutărilor, tatăl minorului i-a sunat pe agenţii din cadrul Postului de Poliţie Păltinoasa şi a anunţat că l-a găsit pe fiul său decedat, la marginea unei păduri, la o distanţă de circa un kilometru de locuinţa sa.

Oamenii legii s-au deplasat la faţa locului şi cum existau suspiciuni cu priivre la decesul minorului, în sprijinul agenţilor din Păltinoasa a venit o echipă complexă formată din poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi Serviciului Criminalistic, care au fost coordonaţi de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, pentru a stabili împrejurările în care a survenit decesul.

Mărturie criminal Suceava

Ancheta a scos la iveală faptul că băiatul de 12 ani împreună cu mai mulţi tineri din Păltinoasa au jucat fotbal, după care au băut pălincă. Doi fraţi din localitate, în vârstă de 15 şi 18 ani, şi-au adus aminte că minorul a avut în urmă cu câteva zile o dispută cu sora lor de 12 ani, aruncând cu o piatră în aceasta. Pentru a se răzbuna, cei doi au aruncat şi ei cu o piatră în Cosmin Covaci, provocându-i o leziune puternică la nivelul capului, după care l-au tras într-o zonă mai izolată, la marginea unei păduri.

Din câte se pare, adolescenţii l-ar fi strâns de gât pe băiatul de 12 ani, acesta având leziuni la nivelul gâtului. Criminalii chiar au încercat să însceneze o eventuală sinucidere, legându-i de gât lui Cosmin Covaci un şnur, vrând să inducă în eroare organele de anchetă cum că minorul ar fi vrut să se spânzure.

Ieri, cei doi fraţi au fost audiaţi de procurori, iar cel de 15 ani nu a rezistat prea mult presiunii la care a fost supus, făcând o criză puternică de epilepsie, astfel că a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean Suceava, unde a rămas internat. Fratele său, Narcis Marian Covaci, în vârstă de 18 ani, a fost reţinut pentru 24 de ore sub aspectul comiterii infracţiunii de omor.

Acesta a fost dus astăzi, în jurul prânzului, în faţa judecătorilor de la Tribunalul Suceava cu propunere de arestare preventivă. La intrarea în Palatul de Justiţie, Covaci a spus că era băut şi că l-a omorât din greşeală pe băiatul de 12 ani. Magistraţii au dispus arestarea lui preventivă pentru 30 de zile.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava a fost sesizată în acest caz deoarece individul de 18 ani avea grijă de trei fraţi minori, de 8, 12 şi 15 ani, pentru că părinţii lor se află la muncă în străinătate.

Alte ştiri pe această temă:

Un băiat de 12 ani a fost găsit mort, în condiţii suspecte, într-o pădure din Suceava. Crima este principala ipoteză a anchetatorilor

Un bătrân cu handicap locomotor a fost condamnat la şase ani de închisoare după ce şi-a omorât sora de 81 de ani cu un cadru metalic

Crima de la Medicină care a îngrozit România. Anunţul misterios făcut de soţia studentului ucigaş în ziua în care s-au împlinit şapte ani de la omor

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite