Cursurile „faţă în faţă”, suspendate la Universitatea „Ştefan cel Mare”.  Studenţii din cămine, trimişi acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a decis să mute activitatea unor facultăţi în mediul online, în condiţiile în care gradul de infectare cu SARS-CoV-2 în municipiul Suceava a ajuns la 3,05 la mia de locuitori.

Universitatea „Ştefan cel Mare” din municipiul Suceava a transmis un comunicat de presă în care arată că suspendă, începând cu data de 2 octombrie, activităţile faţă în faţă cu studenţii pentru unele facultăţi. Decizia a fost adoptată în contextul în care numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 este într-o continuă creştere.

„Drept urmare, astăzi, 31 octombrie, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a decis ca, începând cu data de 02 noiembrie 2020, să suspende parţial activitatea on-site (faţă-în-faţă).

Hotărârea de trecere în regim on-line se referă la studenţii înmatriculaţi la studii universitare de licenţă, învăţământ cu frecvenţă, în cadrul facultăţilor de Drept şi Ştiinţe Administrative, Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, Ştiinţe ale Educaţiei şi Istorie şi Geografie, cu excepţia programelor de studii Geografie şi Geografia turismului. Suspendarea activităţilor este valabilă până la finalul semestrului I din actualul an universitar”, se arată în comunicat.

Studenţii facultăţilor menţionate care sunt în prezent cazaţi în cămine, trebuie să elibereze camerele din cămine până cel târziu pe data de 4 noiembrie 2020.

„Cazurile excepţionale vor fi analizate de conducerea universităţii. Căminele vor rămâne deschise pentru studenţii tuturor celorlalte facultăţi ale universităţii.

„Studenţii din anul I de la facultăţile de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management, Inginerie Alimentară şi Silvicultură, cei ai Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport (inclusiv Departamentul de Sănătate), la care se adaugă studenţii de la programele Geografie şi Geografia turismului (FIG) vor continua să desfăşoare laboratoarele on-site (faţă-în-faţă). 

În condiţiile în care nu vor fi înregistrate evoluţii îngrijorătoare la nivelul municipiului şi al judeţului Suceava, studenţii facultăţilor incluse în seria B, conform planificării aprobate de Senatul USV, vor desfăşura activităţi on-site (doar laboratoare), începând cu 23 noiembrie. Conform calendarului, cazarea studenţilor din grupul B, care beneficiază de un loc în cămin, va avea loc în perioada 16-22 noiembrie”, se mai arată în comunicat.

Vă invităm să citiţi şi:

Relatarea unei morţi de groază. Fratele unei asistente decedate din cauza COVID-19: Era sănătoasă tun. Îmi spunea că a intrat în Puşcăria Iadului

UPDATE VIDEO Nou atac în Franţa. Un preot ortodox a fost împuşcat în biserică

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite