UPDATE VIDEO Nou atac în Franţa. Un preot ortodox a fost împuşcat în biserică

0
0
FOTO EPA
FOTO EPA

Un nou atac sângeros a avut loc în Franţa. De această dată, un preot ortodox grec a fost împuşcat într-o biserică din Lyon.

UPDATE: Un bărbat care se potriveşte descrierii atacatorului a fost arestat de poliţia franceză în cursul serii, relatează presa locală din Lyon. Atacul în urma căruia preotul ortodox a suferit răni grave nu a fost încadrat, cel puţin deocamdată, drept un act terorist de către autorităţile franceze. 

Ştire iniţială

Un preot ortodox grec, Nicolas K., în vârstă de 52 de ani, a fost rănit prin împuşcare sâmbătă, la Lyon, iar autorul atacului cu o puşcă cu ţeava tăiată a reuşit să fugă. 

Tragicul eveniment are loc după atacul cu cuţitul la o bazilică din Nisa şi arestarea unui bărbat înarmat cu un cuţit la Lyon, joi, declară o sursă din cadrul poliţiei pentru Le Figaro.

Atacul a avut loc sâmbătă, la ora locală 16.00 (17.00, ora României), în timp ce preotul închidea Biserica Ortodoxă greacă ”Bunavestirea”, în arondismentul VII al oraşului.

Preotul "a fost agresat de către un singur bărbat, care a tras în el în două rânduri”, declară sursa citată.

Poliţia a instituit în zonă un perimetru de securitate şi îl caută pe  fugar.

Viaţa preotului, care era conştient la sosirea salvatorilor, este în pericol. El a fost împuşcat în abdomen, scrie news.ro.

O celulă de criză a fost înfiinţată la Ministerul francez de Interne, care urmăreşte evoluţia cazului.

Premierul Jean Castex, care se afla la Rouen, la Saint-Etienne du Rouvray, se întoarce la Paris, a anunţat el. Pentru moment, pista unui nou atac terorist nu era stabilită. 

O sursă apropiată dosarului a declarat pentru Le Figaro că ar putea fi vorba despre un diferend între preot şi un laic care l-a agresat.

Franţa, însângerată de atacuri

Un alt atac a avut loc în această săptămână într-o biserică. 

În atacul comis joi în biserica din Nisa au murit trei oameni. Toţi au fost înjunghiaţi în zona gâtului. Paraclisierul avea 55 de ani, iar cele două enoriaşe 44, respectiv 60 de ani. Prima dintre acestea a murit din cauza multiplelor răni, într-un restaurant din apropiere, la scurt timp după ce a fugit din biserică printr-o uşă laterală, au precizat anchetatorii. Potrivit primelor elemente ale anchetei, Brahim Issaoui, un tunisian în vârstă de 21 de ani este principalul suspect, însă poliţiştii încearcă să afle dacă acesta a avut şi alţi complici, motiv pentru care au mai fost arestaţi alţi doi bărbaţi cu care Brahim s-a văzut în zilele de dinaintea atacului.

Atacul din Lyon vine, de asemenea, la două săptămâni după profesorul Samuel Paty a fost decapitat de un adolescent de 18 ani de origine cecenă, un refugiat care trăia în Franţa de la 6 ani şi care a fost împuşcat mortal de poliţie la scurt timp după crimă.

Guvernul a avertizat că ar putea avea loc noi atacuri teroriste.

Autorităţile au suplimentat de la 3.000 la 7.000 numărul militarilor desfăşuraţi în cadrul Operaţiunii Sentinelle, pentru a apăra lăcaşuri de cult şi şcoli în urma acestor atacuri.

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite