Cinci pompieri suceveni trimişi în judecată pentru că aveau diplome de liceu false

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurori ai Parchetului Militar Iaşi au dispus trimiterea în judecată, prin rechizitoriu, a cinci militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, pentru infracţiune de fals intelectual şi uz de fals.

Astfel, pompierii Ioan Hriţac, Petrişor Olaru, Gheorghe Mareniuc, Florin Liviu Iavni şi Nicolae Pahome au fost prinşi de anchetatori cum în perioada perioada 2006-2009, cei cinci au determinat cadre militare din Serviciul Resurse Umane al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, să întocmească documente de serviciu false.

„În aceste documente de serviciu s-a consemnat faptul că cei cinci inculpaţi au absolvit cursurile liceale, deşi în realitate diplomele legalizate prezentate serviciului de personal, în baza cărora au fost întocmite aceste documente, aveau un conţinut nereal. Ulterior, acestea au fost folosite de inculpaţi în interes personal”, au declarat reprezentanţii Biroului de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Cu toate că actele au fost întocmite de cadrele militare din Serviciul Resurse Umane al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, acestea nu ar fi avut cunoştinţă că diplomele prezentate de cei cinci pompieri sunt false, astfel încât în sarcina acestor funcţionari nu s-a putut reţine vreo culpă.

„În raport cu contrafacerea  diplomelor şi legalizarea acestora, s-a dispus disjungerea şi declinarea în favoarea parchetelor civile”, au mai explicat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În prezent, cei cinci pompieri nu mai lucrează în cadrul ISU Suceava, aceştia dându-şi demisia la scurt timp după ce au fost descoperiţi.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite