Ce avere are Teodora Munteanu, viceprimăriţa-rockeriţă a Sucevei care a câştigat o motocicletă la festivalul finanţat de primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: suceavalive.ro
FOTO: suceavalive.ro

Viceprimarul Sucevei, Teodora Munteanu, este membru USR PLUS. Anul trecut, a candidat la funcţia de primar al Sucevei şi s-a clasat pe locul V. În vara lui 2020 s-a pensionat anticipat, iar când a semnat contractul de muncă la primărie, a renunţat la pensie pentru că nu putea să o cumuleze cu salariul.

Înainte să ocupe funcţia de viceprimar al Sucevei, Teodora Munteanu a fost angajata unei fabrici de panificaţie care are mai multe puncte de lucru în Moldova. Veniturile sale pe 2019 au fost de 42.000 de lei.

Potrivit declaraţiei de avere pe 2020, publicată pe integritate.eu, Teodora Munteanu deţine un teren de 1.000 de mp în municipiul Suceava, dobândit prin donaţie, şi o casă 92, 61 de mp. 

Mai are un autoturism marca Fiat Linea, fabricat în 2008 şi un depozit bancar de 10.000 de euro. 

Declaraţia de avere pe 2021 nu a putut fi consultată pe site-ul Primăriei Suceava, pentru că portalul este într-un proces de modernizare.

Pe de altă parte, Teodora Munteanu este auditor în domeniul calităţii, absolventă a Facultăţii de Chimie Alimentară de la Galaţi. În plus a făcut un curs de contabilitate, altul de formator. 

În anul 2020, Teodora Munteanu a candidat la Primăria Suceava din partea USR - PLUS. În urma scrutinului a obţinut 2202 de voturi, clasându-se pe locul V în ierarhia candidaţilor. 

Candidatul PNL, Ion lungu, cel care a câştigat alegerile, a obţinut 9.800 de voturi, pe locul II s-a situat Marian Andronache cu 6. 039 de voturi, pe III – candidatul Dan Cuşnir de la PSD – 5.188 de voturi, iar pe poziţia a IV-a s-a situat Florin Sinescu cu 2.822 de voturi.

În septembrie 2020, PNL a decis să formeze majoritatea în Consiliul Local cu USR -PLUS şi astfel Teodora Munteanu a obţinut funcţia de viceprimar.

În vara lui 2020, Teodora Munteanu a ieşit anticipat la pensie. Când a devenit viceprimar, a fost nevoită să aleagă între pensie şi salariu şi a ales banii de la primărie. În vara acestui an, Teodora Munteanu a pierdut funcţia de preşedinte al organizaţiei locale Suceava a USR PLUS, în favoarea Geaninei Ursu.

Vă amintim că în mediul virtual s-a iscat un scandal uriaş, după ce viceprimarul Sucevei a câştigat prin tragere la sorţi premiul cel mare al Festivalului Bucovina Motorfest, finanţat cu suma de 40.000 de lei de Primăria Suceava. Este vorba despre o motocicletă. Festivalul a fost organizat de o asociaţie şi a avut mai mulţi sponsori. Evenimentele s-au desfăşurat în weekend, lângă Cetatea Sucevei. 

Internauţii au pus la îndoială corectitudinea extragerii, arătând că de regulă finanţatorii şi organizatorii nu se înscriu la astfel de concursuri. Cu atât mai mult cu cât proiectul privind alocarea sumei de 40.000 de lei a trecut prin Consiliu Local şi a fost votat inclusiv de Teodora Munteanu. 

După valul de reacţii negative, de critici şi mustrări, Teodora Munteanu a scris pe contul său de Facebook că, de fapt, motocicleta câştigată este second-hand şi că ar valora 5.000 de lei. Ea a transmis că nu renunţă la motocicletă, dar va dona contravaloarea ei, adică suma de 5.000 de lei, Asociaţiei „Salvaţi Copiii”. Pentru a demonstra că valoarea motocicletei este cea menţionată, viceprimarul a explicat că a fost cumpărată de organizatorii festivalului pentru tombolă şi a publicat contractul de vânzare-cumpărare.

După acest anunţ, filiala Suceava a Asociţiei „Salvaţi Copiii” a reacţionant şi a transmis, într-o postare pe Facebook, că se delimitează de scandal. Reprezentanţii organizaţiei au menţionat că nu au fost contactaţi de Teodora Munteanu.

Pe aceeaşi temă: 

Somn african, nou venit în Delta Dunării. „Merge pe uscat cu aripile din faţă“ 

Cine este omul de afaceri mort în explozia de la Arad. A fost primul crescător de somn african din România

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite