Case de schimb valutar închise de comisarii pentru protecţia consumatorilor din Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casele de schimb valutar au fost închise
Casele de schimb valutar au fost închise

Mai multe case de schimb valutar din judeţul Suceava au fost închise temporar de comisarii pentru protecţia consumatorilor.

Măsura a fost luată ca urmare a descoperirii unor nereguli în activitatea derulată. Controlul a vizat 32 de case de schimb valutar, iar în 31 de cazuri s-au depistat şi probleme, pentru 6 agenţi economici luându-se măsura închiderii temporare a activităţii.

Principalele probleme constau în lipsa afişării listelor cursurilor de schimb de vânzare - cumpărare pentru valutele cotate şi substitute de numerar, la loc vizibil pe toată perioada programului zilnic, în interiorul casei de schimb valutar.

Amenzi drastice pentru neregulile de la casele de schimb valutar şi de amanet din Suceava

„S-au aplicat 33 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 13 avertismente şi 20 de amenzi în cuantum de 59.000 de lei", a declarat Elena Oanea, şefa Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Suceava.

De asemenea, reprezentanţii CJPC îi sfătuiesc pe clienţii caselor de schimb valutar, ca atunci când apelează la serviciile acestora să citească cu atenţie şi integral panourile pe care sunt afişate cursurile de schimb şi să nu efectueze tranzacţia înainte de a solicita şi analiza formularul de acceptare a operaţiunii.

Intră pe suceava.adevarul.ro pentru a afla noutăţile din judeţ.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite