A încercat să vândă o armă şi s-a ales cu dosar penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru această armă suceveanul dorea să obţină 200 de euro.                   Foto: IPJ Suceava
Pentru această armă suceveanul dorea să obţină 200 de euro.                   Foto: IPJ Suceava

Un sucevean care în urmă cu jumătate de an a găsit o armă de vânătoare este acum cercetat de poliţişti. Motivul pentru care s-a ajuns aici este acela că bărbatul nu a predat arma autorităţilor, ci a încercat s-o vândă.

Un sucevean care încerca să vândă o armă pentru suma de 200 de euro s-a ales cu dosar penal după ce tranzacţia a fost împiedicată de poliţişti.

Cristian Ş., în vârstă de 30 de ani, a fost prins pe drumul naţional DN17A, în zona localităţii Paltinu, din comuna Vatra Moldoviţei, în timp ce dorea să comercializeze arma.

În urma verificărilor s-a constatat că este vorba de o armă letală de calibru 5,6 mm, confecţionată artizanal dintr-o armă cu aer comprimat de calibru 5,5 mm.

„Din primele cercetări a rezultat că arma respectivă şi 2 cartuşe de calibru 5,6 mm au fost găsite de autor în pădurea ,,Măgura’’ în vara anului 2012 şi după ce a tras cele 2 cartuşe, a adus-o la domiciliu cu intenţia de a o comercializa ulterior”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava.

Ancheta a fost preluată de poliţiştii Serviciului arme explozivi substanţe periculoase, care i-au întocmit dosar penal tânărului pentru săvârşirea infracţiunii de ,,nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite