Slobozia: Construcții ceaușiste, transformate în blocuri ANL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei din cele cinci blocuri începute pe vremea comuniştilor în orașul Amara vor fi finalizate anul viitor. Blocurile vor avea în componență 36 de apartamente, de două şi, respectiv, trei camere, care vor fi oferite spre închiriere tinerilor din localitate.

Totul a plecat de la parteneriatul semnat de primăria Amara cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), care prevede continuarea construcţiei la blocurile moştenite din vremea regimului Ceauşescu. Trei din cele cinci blocuri pe care Întreprinderea Judeţeană de Gospodărie Comunală şi Locuinţe le începuse la Amara în 1988 fac astăzi tema unui proiect ANL. Construcţia celor trei blocuri, care au două etaje şi o singură scară, scoate din vistieria celor doi finanţatori aproximativ un million de euro.

Ruinele lui Ceauşescu

Blocurile din Amara sunt situate în central orașului, în imediata vecinătate a primăriei, iar imaginea lor actuală crează un peisaj dezolant şi reprezintă un adevărat pericol pentru copiii care se joacă pe fundaţiile vechi de peste două decenii, pline de gropi sau fiare ruginite. „Ar fi bine să facă ceva cu ele, pentru că sunt transformate deseori în toalete publice şi ascunzători pentru copiii care se joacă în zonă. Ba, mai mult, am văzut chiar un om al străzii care și-a făcut culcuș acolo, înconjurat de un focar de infecție“, spune Adrian Budu, un bărbat de 38 de ani.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite