Razie pentru verificarea transporturilor. Poliţia a reţinut 15 permise

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Controale în trafic FOTO IPJ Ialomiţa
Controale în trafic FOTO IPJ Ialomiţa

Poliţiştii rutieri au desfăşurat, ieri la nivelul judeţului Ialomiţa, acţiuni de verificare a legalităţii transportului de marfă şi persoane. Au fost reţinute15 persmise de conducere şi aplicate 61 de amenzi.

Autobuze, microbuze, precum şi alte autovehicule de transport persoane sau mărfuri au fost verificate, în cursul zilei de ieri, pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane şi de transport de marfă.

Controalele poliţiştilor au avut ca scop respectarea de către şoferii profesionişti a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie, funcţionarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport, activităţi desfăşurate şi în contextul măsurilor de prevenire a răspândirii şi limitare a infectării cu virusul SARS CoV-2. 

Pentru neregulile constatate,  au fost verificate peste 100 de autovehicule, fiind aplicate 61 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 18.600 de lei. De asemenea, poliţiştii au reţinut 15 permise de conducere şi retras 3 certificate de înmatriculare.

Acţiunile poliţiştilor rutieri vor fi intensificate pe parcursul week-end-ului, în perioada 10 - 12 septembrie când poliţiştii vor acţiona pentru verificarea respectării regimului legal de viteză şi pentru depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa alcoolului/substanţelor psihoactive. 

În cadrul activităţilor vor fi utilizate aparate etilotest, etilometru şi drugtest, pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.

Vă mai recomandăm şi:

Medic, despre Diana Şoşoacă: Ce puii mei aş face să-mi urle bestia la uşă, care rage şi mă ţine de seringă?!

Reportaj. Ce nu s-a văzut la TV la moţiunea de cenzură: jigniri repetate, alianţe de conjunctură şi zeci de aleşi care refuză să poarte mască de protecţie

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite