Mesajul dur al unei supravieţuitoare din Clubul Colectiv: „Nu există niciun plan de sprijinire a victimelor incendiului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La aproximativ două luni de la tragedia petrecută în Clubul Colectiv, victimele care au supravieţuit incendiului reclamă indiferenţa autorităţilor. Corina Gabriela Ioniţă din Ialomiţa a scris pe Facebook faptul că este nevoită să lupte singură pentru ca viaţa ei să revină la normal.

Pe 30 octombrie 2015, în Clubul Colectiv de la Bucureşti un incendiu de proporţii zdruncina din temelii întreaga Românie. Sute de tineri au fost grav răniţi din cauza focului, iar alţi 60 au murit ca urmare a tragediei. 

Clipele de groază au fost trăite şi de Corina Gabriela Ioniţă, din judeţul Ialomiţa. Tânăra a suferit arsuri pe 40 % din suprafaţa corpului şi a fost internată la Spitalul Elias din Bucureşti. După aproape o săptămână, ea a fost transferată la un spital din Marea Britanie, regiunea Essex. Pe site-ul de socializare Facebook apropiaţii Corinei au demarat o amplă campanie umanitară prin care semenii tinerei cu suflet mare au fost rugaţi să o ajute. Sprijinul pe care oamenii i l-au oferit Corinei  a fost de un real ajutor. Pe data de 21 noiembrie, aflată încă la spitalul din Marea Britanie, Corina posta pe internet următorul mesaj: 

Vă iubesc, dragii mei. Azi 21 noiembrie, este prima zi în care intru pe Facebook, prima în care vă scriu cu mâna mea, bine, cu degetul meu, singurul nebandajat. Sunt copleşită, nu ştiu ce să vă spun, ştiu că aţi fost cu toţii alături de mine, că sunteţi în continuare... eu sunt pe mâini bune aici în UK, iar rănile mele se vindecă încet dar sigur. Fiţi binecuvântaţi”, a fost mesajul pe care Corina Gabriela Ioniţă l-a transmis în mediul virtual.

Indignarea victimelor 

La aproape două luni distanţă de la cumplitul incendiu, tânăra revine în spaţiul virtual cu un nou mesaj. În cuvintele postate pe reţeaua de socializare, Corina vorbeşte despre o realitate crudă. Aceea în care autorităţile tratează cu indiferenţă victimele care au supravieţuit cumplitele tragedii. Rândurile scrise de Corina scot în evidenţă faptul că atât ea, cât şi celelalte victime care au scăpat cu viaţă din flăcările care au distrus Clubul Colectiv nu sunt sprijinite pentru a reveni la o viaţă normală. 

Nu există niciun plan de sprijinire a victimelor din #Colectiv. În cazul meu, deşi am o scrisoare din partea medicilor englezi, adresată colegilor de la spitalul care m-a transferat acolo, în speţă Elias, aceştia s-au comportat glacial (aşa cum o fac ei de obicei), simţindu-se probabil scoşi de sub vizorul presei. Mi s-a urat succes în a-mi rezolva singură problemele legate de concediul medical, comandarea mănuşilor compresive şi chiar găsirea unui fizioterapeut bun «la stat sau la privat, cum doresc». Păi cum aşa, parcă era vorba că vom primi sprijin ...?!” a scris Corina pe contul ei de Facebook.

Citiţi şi:

Peste 60 de biserici din Ialomiţa i-au susţinut cauza Corinei Gabriela Ioniţă, tânăra  rănită în Clubul Colectiv

Mesajul tinerei din Ialomiţa rănite în Clubul Colectiv: „Vă iubesc, dragii mei. Sunt pe mâini bune, aici, în UK, iar rănile mele se vindecă încet, dar sigur!”

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite