Gripa face ravagii: Al treilea deces, înregistrat în Bărăgan, victimele nu erau vaccinate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccinul, singura metodă de a evita îmbolnăvirea FOTO Shutterstock
Vaccinul, singura metodă de a evita îmbolnăvirea FOTO Shutterstock

O treia persoană, o femeie în vârstă de 74 de ani, a fost ucisă de gripă în judeţul Ialomiţa. Seria deceselor a fost deschisă în Bărăgan pe 7 ianuarie când un bîrbat, de 40 de ani, a fost răpus de virus. Săptămâna trecută, o femeie, de 45 de ani, a decedat tot din cauza gripei.

Medicii au confirmat, luni, două noi decese provocate de gripă, numpărul acestora ajungţnd astfel la 25. Ultimele decese s-au înregistrat la un bărbat din judeţul Prahova şI la o femeie din Ialomiţa. Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat, luni seară, că au fost confirmate două noi decese provocate de gripă.

Este vorba despre un bărbat de 61 de ani din judeţul Prahova, confirmat cu virus gripal tip A, având condiţii medicale preexistente şi antecedente vaccinale anti-gripale necunoscute.

De asemenea, s-a confirmat virus gripal la o femeie de 74 de ani din judeţul Ialomiţa, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinată anti-gripal. Ambele decese au fost înregistrate în 18 ianuarie. Cu aceşti doi pacienţi, numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 25. Alte trei decese au fost anunţate de medici tot în cursul zilei de luni.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite