FOTO Explorator surd caută aventură pe două roţi. Povestea singurului slobozean care a făcut turul României în tăcere, pe bicicletă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Vîlcu, în timpul revenirii la Slobozia, alături de soţie şi tatăl său FOTO: M.S.
Gabriel Vîlcu, în timpul revenirii la Slobozia, alături de soţie şi tatăl său FOTO: M.S.

La cei 62 de ani ai săi, Gabriel Vîlcu din Slobozia a reuşit performanţa de a face turul României pe bicicletă. Toate acestea în condiţiile în care omul nu percepe sunetele. Expediţia sa prin câmpiile, văile şi munţii ţării a fost plină de peripeţii.

Din dragoste pentru România

Gabriel Vâlcu (62 de ani) este un exemplu de putere pentru fiecare dintre noi. Este unicul explorator cu deficienţe de auz din sud-estul ţării care pleacă pe bicicletă să bată România în lung şi-n lat.

Fost campion naţional la ciclism în anii tinereţii, bătrânul a mers pe două roţi de la Slobozia şi până la Chişinău şi retur, apoi de la Slobozia şi până la Viena şi retur.

„Sunt cele mai importante expediţii ale mele. Sunt mândru de ceea ce am reuşit să fac” mărturiseşte exploratorul de la Slobozia.

A plecat în expediţia sa la începutul lunii iulie şi s-a întors săptămâna trecută. A străbătut peste 2000 de kilometri şi a străbătut cele mai importante oraşe din România, precum Craiova, Caransebeş, Timişoara, Satu Mare sau Braşov.

Înainte de a porni în această expediţie, exploratorul din Slobozia s-a antrenat vreme de două săptămâni la munte. El a parcurs, în toată această perioadă de timp, distanţa Slobozia-Braşov şi retur.

Expediţie cu peripeţii

Expediţia prin câmpiile, văile şi munţii ţării a fost una plină de peripeţii pentru exploratorul surd din Slobozia. Era să fie lovit de un tir, la câţiva kilometri distanţă de Slobozia, iar la Caransebeş a ajuns de urgenţă la spital după ce a fost muşcat de picior de un câine.

„A fost o expediţie extrem de dificilă pentru mine. Am trecut prin multe peripeţii, dar le mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine şi m-au ajutat să trec peste toate pericolele. Era să mă lovească un tir pe la Căzăneşti, dar am avut noroc că am virat dreapta. A trecut la câţiva kilometri de mine. La Caransebeş m-a muşcat un câine de picior. Mergeam pe stradă şi a ieşit dint-o tufă şi m-a înhăţat de picior. Am mers vreo 20 de kilometri cu muşcătura până când am ajuns la spital. Am făcut şi pană la cauciucuri, dar mi-au reparat-o nişte prieteni pe care i-am cunoscut pe traseu” povesteşte cu ochii în lacrimi exploratorul slobozean.

Pentru gestul său, Gabriel Vîlcu a fost premiat cu o diplomă de onoare şi o cupă de către edilii municipiului reşedinţă de judeţ.

Mai mult, peste câteva săptămâni, bătrânul se pregăteşte pentru o nouă expediţie a cărei destinaţie o ţine deocamdată secretă. Sigurul lucru pe care l-a mărturisit în privinţa asta e faptul că va parcurge distanţa tot pe bicicletă.
 

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite