După un concurs „fabricat”, se caută din nou director pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La finalul lunii noiembrie se va afla cine va fi noul director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia
La finalul lunii noiembrie se va afla cine va fi noul director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia

În datele de 18 şi 25 noiembrie se vor susţine cele două probe ale concursului pentru ocuparea funcţiei de director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia. Comisa de examinare a validat două candidaturi. Este vorba despre cea a medicului neurolog Violeta Şapira şi cea a medicului diabetolog Simona Berbece.

Un concurs fabricat

După deminterea fostului manager medicul Vasile Olaru, funcţia de director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia i-a fost înmânată pe o perioadă de doar şase luni, directorului economic Adrian Berbece.

La expirarea mandatului interimar al lui Berbece, la sfârşitul lunii iunie a acestui an, a fost organizat un nou concurs. Au fost vehiculate şapte nume posibile de candidaţi, însă în cura pentru fotoliul de director au rămas doar Adrian Berbece şi juristul unităţii medicale Vasile Zamfir.

Comisia de examinare a respins însă dosarele celor doi, motivându-se faptul că dosarele candidaţilor erau incomplete.

În realitate, concursul respectiv din vară nu a avut nicio miză şi a fost creat artificial pentru a tulbura puţin apele în rândurile angajaţilor din cea mai mare unitate medicală din Ialomiţa.

Astfel, din vară şi până în prezent situaţia managerială a spitalului de la Slobozia a rămas la fel, adică instituţia a fost condusă interimar de acelaşi Adrian Berbece.

Două noi candidaturi, aliniate la start

În urmă cu o săptămână comisia de examinare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia a anunţat organizarea unui nou concurs pentru funcţia de director al unităţii.

Reprezentanţii respectivei comisii au validat de această dată două candidaturi. Este vorba despre cea a medicului neurolog Violeta Şapira şi cea medicului diabetolog Simona Berbece.

Cele două candidate se vor prezenta la concurs pe datele de 18 şi 25 noiembrie 2014, iar la final una dintre ele va obţine, potrivit legislaţiei în vigoare, postul de director al spitalului din Slobozia pentru viitorii trei ani.

„Da, mi-am depus dosarul pentru a mă înscrie la concurs. Nu pot să spun ce voi face pentru spitalul din Slobozia. Voi declara totul abia la finalul concursului, dacă voi reuşi să obţin postul!” a precizat într-o scurtă intervenţie telefonică medicul Violeta Şapira, una dintre candidatele înscrise la concurs.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite