Descinderi la lăutari într-un dosar pentru obţinerea indemnizaţiilor false de COVID

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia a efectuat mai multe descinderi în judeţul Ialomiţa FOTO digi 24
Poliţia a efectuat mai multe descinderi în judeţul Ialomiţa FOTO digi 24

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Ialomiţa, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au efectuat, miercuri, 6 percheziţii domiciliare într-un dosar cu indemnizaţii false de COVID-19.

Descinderile au avut loc în Slobozia, Urziceni şi Ploieşti, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, tentativă şi complicitate la înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii.

Din cercetări a reieşit că în perioada octombrie 2020 – martie 2021 persoanele bănuite, care ar fi invocat calitatea de artist-interpret, ar fi depus, la autoritatea competentă, înscrisuri falsificate, în vederea obţinerii unor indemnizaţii alocate din bugetul de stat, în contextul pandemiei de COVID-19.

Persoanele ar fi încercat să inducă în eroare reprezentanţii autorităţii competente, cu privire la existenţa unor relaţii contractuale de prestări servicii, anterioare declanşării pandemiei de COVID-19. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 60.000 de lei.

În urma percheziţiilor au fost ridicate telefoane şi laptopuri ce pot constituite mijloace de probă în cursul procesului penal. De asemenea, au fost puse în aplicare 3 mandate de aducere.

Cercetările sunt continuate, urmând să fie dispuse măsuri legale. Activităţile au beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului Pentru Acţiuni Speciale Ialomiţa precum şi jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Ialomiţa.

Vă mai recomandăm şi:

Cinci producători străini se bat să furnizeze maşini de teren către MApN. Ce modele propun producătorii FOTO

 

Începe imunizarea celor vaccinaţi cu primele două doze de ser împotriva COVID. Tot ce trebuie să ştii despre rapel

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite