Control la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia. Inspectorii sanitari au sesizat lipsa aparaturii medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia a fost controlat de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Ialomiţa, în cadrul unei acţiuni care a vizat toate spitalele din ţară. Principalele probleme depistate la spitalul slobozean a ţinut de lipsuri în ceea ce priveşte dotarea cu aparatură medicală.

Starea tuturor spitalelor din ţară a fost veridicată, în această lună, la ordinul ministrului Sănătăţii. Acesta a dorit o radiografie a tuturor problemelor cu care se confruntă unităţile spitaliceşti din ţară, astfel încât să ştie ce măsuri să ia pe viitorul imediat.

Una dintre problemele descoperite a vizat stocul de medicamente şi materiale sanitare. „S-a verificat disponibilitatea stocurilor de medicamente şi materiale sanitare, precum şi condiţiile din spital. Concluzia a fost că medicamentele şi materialele ajung în spital între 24 decembrie şi 6 ianuarie, în urma unui act adiţional care se va încheia cu Casa de Asigurări de Sănătate“, a declarat Adrian Berbece, directorul financiar al unităţii.

Inspectorii au reclamat lipsa aparaturii medicale din mai multe secţii. „Din păcate, în multe secţii, dotarea cu aparatură medicală este precară, în special în ceea ce priveşte monitoarele de supraveghere a funcţiilor vitale. De asemenea, la unitatea de primiri urgenţe este nevoie de un aparat Eriks digital, de asemenea, mai avem nevoie de dotări şi la secţia de cardiologie.

Sperăm ca, în urma controlului, Ministerul Sănătăţii să ia act de aceste lipsuri şi să demareze programe naţionale în acest sens“, a declarat Florentina Nae, directorul de îngrijiri medicale din cadrul Spitalului Slobozia, pentru cotidianul „Observator24”.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite