CNSCBT: Peste 180 de noi cazuri de rujeolă, înregistrate în ultima săptămână. Trei, confirmate în judeţul Ialomiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rujeola, o boală contagioasă periculoasăFOTO 123 RF
Rujeola, o boală contagioasă periculoasăFOTO 123 RF

Peste 180 de noi cazuri de rujeolă au fost înregistrate în ultima săptămână, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând la 12.368 de la debutul epidemiei, potrivit datelor transmise de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). În judeţul Ialomiţa au fost confirmate trei cazuri.

Conform specialiştilor, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până vineri a ajuns la 12.368, din care 49 de decese.  În săptămâna 16.- 20 aprilie au fost raportate încă 181 de cazuri nou confirmate în 19 judeţe şi în municipiul Bucureşti.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în judele Iaşi - 35, Buzău - 30, Vrancea - 23, Brăila - 19, Neamţ - 16. În Capitală au fost 17 cazuri. De asemenea, în Argeş s-au înregistrat, în ultima săptămână, opt cazuri de rujeolă, în Olt - şapte cazuri, în Tulcea - şase cazuri, în Prahova - patru, în Bacău şi Dâmboviţa - câte trei cazuri, în Ilfov şi Ialomiţa câte două cazuri, iar câte un caz a fost înregisrat în judeţele Constanţa, Galaţi, Giurgiu, Mehedinţi, Satu Mare şi Teleorman. CNSCBT mai precizează că cele mai multe îmbolnăviri - 4.310 - au fost la copii cu vârsta între 1 şi 4 ani, iar 2.509 cazuri au fost la copii sub 1 an.

Slobozia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri