Automobile transformate în recorduri mondiale: maşina acoperită cu păr şi vehiculul de 40 de centimetri înălţime

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ciudăţeniile din lumea automobilelor au fost transformate de specialiştii Cărţii Recordurilor în recorduri mondiale. Din rândurile de mai jos puteţi afla câţi metri are cea mai lungă maşină din lume, câţi centimetri are cel mai jos vehicul din lume şi cum e să conduci o maşină din păr.

În martie 2014, italienii Maria Lucia Mungo şi Valentina Stassano intrau pentru prima dată în Cartea Recordurilor şi nu pentru că s-ar fi remarcat prin ceva ieşit din comun, ci datorită maşinii pe care o aveau acasă. Este vorba despre o maşină acoperită integral cu păr natural.

Este vorba despre un model de Fiat 500, pe care au fost montate 120 de kilograme de păr natural, împletit. Automobilul a fost expus la Salerno în cadrul unui eveniment public. 

image

„Marchiza” , cea mai bătrână maşină din istorie 

Se numeşte „Marchiza”, s-a născut în 1884, are patru locuri şi este cea mai bătrână maşină funcţională din istoria automobilismului. În 1887, „Marchiza” a reuşit să câştige prima cursă de viteză din istorie, reuşind să traverseze un circuit de 30 de kilometri lungime, cu o viteză de 45 de kilometri la oră.  În 2007, străbunica automobilelor a fost vândută la o licitaţie din California cu suma de 3,5 milioane de lire sterline. 

image

Maşinuţa de 40 de centimetri 

În 2010, Cartea Recordurilor a stabilit care este cea mai joasă maşină din lume. Este vorba despre „Mirai”, un model de automobil construit în Japonia de elevii şi profesorii unui liceu din Okayama. Minuscula maşina este prietenoasă şi cu mediul înconjurător, ea fiind pusă în funcţiune de şase baterii. 

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite