Au început lucrările pentru modernizarea spitalului. Câţi bani se investesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A început modernizarea spitalului din Slobozia FOTO Facebook/Marian Pavel
A început modernizarea spitalului din Slobozia FOTO Facebook/Marian Pavel

Lucrări ample de reabilitare au demarat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia. Durata proiectului este de 2 ani, iar investiţia se ridică la 16,2 milioane de lei.

La începutul acesti luni, treprezentanţii unităţii medicale au anunţat că vor avea loc relocări ale cabinetelor de Policlinică, schimbarea căilor de acces, modificarea programului unor cabinete (unele vor funcţiona şi după-amiaza) şi a sistemului de programări şi internări, ceea ce poate fi perceput ca un disconfort, alături de zgomot şi de proximitatea şantierului. 

De asemenea, se poate prelungi perioada de aşteptare pentru pacienţii ce pot fi temporizaţi, care nu prezintă patologie gravă sau cu potenţial de agravare. 

"Toate acestea sunt inconveniente strict temporare şi pe care inclusiv personalul le acceptă pentru ca rezultatul final să fie un spital modern, cu dotări actuale. Asigurăm pacienţii de menţinerea standardelor de îngrijire la nivel maximal şi de respectarea normelor de protecţie pandemică (inclusiv a circuitelor, chiar dacă vor fi reorganizate)”, au anunţat reprezentanţii spitalului.

"Vor începe lucrările pentru reabilitarea, modernizarea şi dotarea Ambulatoriului din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia. Am semnat contractul de întocmire a documentaţiei tehnico-economice, asistenţă tehnică şi lucrări de execuţie. Contractul are o valoarea totală de 16.209.292,26 lei, iar perioada de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni," declara Marian Pavel, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, la ]nceputul lunii martie  Firma care a câştigat licitaţia pentru executţia lucrărilor este SC Construcţii Erbaşu SA.

Astfel, se vor efectua lucrări la trei corpuri de clădire prevăzute cu 11 secţii şi 17 compartimente medicale, cu un total de 510 paturi. Vor fi amenajate zona blocului operator, zona blocului de naşteri, secţia ATI, Sterilizate, Laboratorul de analize medicale, amplasate la etajele 1,2 şi 8, dar şi parterul zonei de urgenţe medicale şi cabinetele de consultaţie, dar şi subsolul tehnic.

Vă mai recomandăm şi:

Blestemul Lacului Cozia. Apele sale au ascuns o crimă înfiorătoare, neelucidată de peste 15 ani VIDEO

 

Ministrul Educaţiei anunţă vacanţă de primăvară în perioada 2 aprilie – 4 mai. Cum se modifică structura anului şcolar

SloboziaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite