Alegeri locale 2016. Primar reconfirmat în funcţie la Urziceni, cu dosar penal la DNA

0
0
sava

Constantin Sava, primarul PNL care a reuşit să obţină încă un mandat în fruntea Primăriei Urziceni, are dosar penal la DNA. Acesta este în prezent sub control judiciar şi i-a fost interzis dreptul să-şi exercite funcţia.

Constantin Sava (PNL), marele câştigător al alegerilor locale 2016 la Urziceni, are dosar penal instrumentat de Direcţia Naţională Anticorupţie. În prezent, el se află sub control judiciar, procurorii interzicându-i exercitarea funcţiei de primar. 

Păcatele sale penale au început în vara anului 2015, când procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa îl reţineau p pentru 24 de ore. Acesta devenise inculpat pentru comiterea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu. În 2012, acesta a fost ales pe listele Partidului Naţional Liberal.

În februarie 2016, anchetatorii din Slobozia au decis să decline cazul edilului la Direcţia Naţională Anticorupţie. O lună mai târziu, procurorii DNA au decis să-i prelungească pentru alte 60 de zile controlul judiciar impus pe numele său. Odată cu emiterea acestei ordonanţe, DNA a decis să-i interzică primarului Sava din Urziceni exercitarea funcţiei de primar.

Motivul l-ar fi reprezentat faptul că acesta at fi încercat să facă presiuni asupra angajaţilor din Primăria Urziceni, care au calitatea de martori în dosarul penal instrumentat de DNA. Măsura controlului judiciar impus pe numele său expriră în această săptămână, surse judiciare din cadrul DNA precizând faptul că există şanse mari ca ea să fie prelungită. 

Slobozia


Ultimele știri
Cele mai citite