Zeci de autoturisme dintr-un centru de dezmembrări auto, în flăcări la Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii au fost ajutaţi la stingerea incendiului şi de angajaţii centrului de dezmembrări auto
Pompierii au fost ajutaţi la stingerea incendiului şi de angajaţii centrului de dezmembrări auto

Un banal incendiu de vegetaţie a solicitat la maximum, miercuri după-amiază, pompierii slătineni de la Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Matei Basarab” Olt după ce acesta s-a întins şi a cuprins mai multe zeci de autoturisme de la un centru de dezmembrări aflat în imediata apropiere. Incidentul a avut loc la marginea municipiului, centrul auto menţionat fiind la doi paşi de Colegiul “P.S. Aurelian” de pe strada Pri

Semnalul de alarmă a fost dat în jurul orelor 13.30. Pompierii Detaşamentului Slatina din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Matei Basarab” Olt au intervenit pe strada Nucului pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată, propagat ulterior la un centru de dezmembrări auto din imediata apropiere.

Ajunşi la locul intervenţiei cu două  autospeciale pentru lucru cu apă si spumă, pompierii militarii au găsit în flăcări atât vegetaţie uscată, dar şi o surpriză deloc plăcută: bucăţi din plastic, cauciuc şi material textil de la caroseriile a mai multe zeci de maşini direct afectate de incendiu, cu degajare mare de fum.

Coloana de fum dens de la cauciucul cuprins de flăcări în incinta centrului auto a putut fi văzut de la kilometri

CLICK pe poze pentru FOTOGALERIE !!!

“Focul a fost stins după aproximativ 40 de minute. În incendiu au fost distruse o cantitate foarte mare de materiale combustibile, şi aici mă refer la cauciuc, plastic şi tapiţerie de la 36 de autovehicule dezmembrate. La acestea se adaugă şi vegetaţie uscată pe o suprafaţă de circa 500 mp. Cauza probabilă a incendiului o constituie focul deschis în spaţii deschise, incendiul extinzându-se de la vegetaţia uscată, la caroseriile auto”, a afirmat Alin Băsăşteanu, purtător de cuvânt al ISU Olt. 

Pompierii slătineni nu au putut avansa o cifră a valorii pagubelor provocate de incendiu, iar patronul centrului de dezmembrări auto afectat nu a dorit să facă prea multe declaraţii, mărginindu-se să afirme că nu exclude varianta ca incendiul să fii fost pus de cineva. Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a afla circumstanţele producerii incendiului.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite