VIDEO  Podul Olt de la Slatina se închide timp de un an pentru reparaţii capitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Veşti proaste pentru şoferii care obişnuiesc să traverseze podul peste râul Olt de la intrarea în Slatina dinspre Craiova deoarece acesta va intra în reparaţii capitale. Astfel, timp de cel puţin un an, podul va fi închis circulaţiei rutiere. Anul acesta vor avea loc demersurile legate de proiectare şi autorizaţii, urmând ca lucrările să demareze efectiv în primăvara anului viitor.

Vestea a fost dată de reprezentanţii Prefecturii Olt în cadrul unei conferinţe încropite chiar lângă istoricul pod peste râul Olt de la intrarea în Slatina dinspre Craiova. Astfel, prefectul de Olt, Silviu Neacşu, l-a avut alături chiar pe Sdrian Livezeanu, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Dolj din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). Au fost prezenţi însă şi şeful Poliţiei Rutiere Olt, Ilie Roşu, precum şi primarul interimar al Slatinei, Emil Popa.

Podul Olt va intra în reparaţii capitale. Este vorba despre lucrări de amploare, fapt pentru care podul peste râul Olt va trebui închis, iar autorităţile din domeniu deja lucrează pentru identificarea celei mai bune variante de ocolire a traficului rutier pe timpul derulării acestor lucrări”, a declarat prefectul Silviu Neacşu.

La rândul său, reprezentantul CNADNR a precizat că, pentru reparaţiile capital la Podul Olt din Slatina, Compania a alocat anul acesta suma de 1,3 milioane de lei.

”Noi avem prevăzut în acest în programul de reparaţii capitale la podul peste rţul Olt de la Slatina suma de 1,3 milioane lei, sumă ce va fi folosită pentru a promova licitaţia referitoare la achiziţia proiectului tehnic şi pentru lucrări. După emiterea Hotărârii de Guvern în Monitorul Oficial vom fi în măsură să dăm drumul la procedura de achiziţie, care va fi o licitaţie pentru proiectare şi execuţie. Ca şi lucrări importante ce vor fi executate la Podul Olt pot menţiona că placa existentă va fi demolată – ştiţi bine că în ultimii ani au tot fost accidente tehnice pe secţiuni, placa carosabilă s-a prăbuşit şi a trebuit să închidem circulaţia parţial pentru reparaţii. Se va desface această placă în totalitate şi se va realiza o placă nouă - cu toate lucrările conexe structurii metalice. În acest timp, soluţia cea mai probabilă care va fi dată de proiectant va recomanda închiderea totală a circulaţiei pe Podul Olt. Variantele de circulaţie rutieră se vor stabili la momentul oportun împreună cu Serviciul Poliţiei Rutiere Olt”, a afirmat Adrian Lumezeanu, director DRDP Dolj.

Reprezentantul CNADNR a precizat că documentaţia pentru licitaţia de reparaţii capitale la Podul Olt este deja terminate, singurul lucru ce se aşteaptă fiind publicarea H.G. în Monitorul Oficial, estimându-se semnarea contractului până la finele acestui an. Dacă şi proiectul tehnic va fi terminat tot în acest an, cum este prevăzut, atunci lucrările vor putea demara efectiv în primavara anului viitor - cel mai devreme, urmând ca Podul Olt de la Slatina să fie închis total pentru cel puţin an.

Comandantul Poliţiei Rutiere Olt, comisar-şef Ilie Roşu, a declarat că varianta cu cele mai mari şanse să preia traficul rutier după închiderea Podului Olt va fi barajul de pe râul Olt aflat pe raza comunei Strejeşti.

Valoarea totală a proiectului de reabilitare a Podului Olt de la Slatina se ridică la aproximativ opt milioane de euro. Ultima dată când podul a fost închis s-a întâmplat în luna martie din cauza unei gropi în placa de beton. Podul peste râul Olt de la Slatina este primul pod de fier amenajat peste un râu intern românesc, fiind construit între 1888-1891. De atunci şi până în prezent nu au mai fost efectuate niciun fel de reparaţii capitale.

Vă mai recomandăm pe aceeaşi temă:

VIDEO  Centura ocolitoare a Slatinei, un pas mai aproape de realitate

Autostrada Craiova-Slatina-Piteşti îşi află constructorul luna viitoare

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite