VIDEO Momente tensionate la debutul procesului crimelor de la Caracal. „Voi aveţi copii acasă? Cum vă simţiţi?!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familiile Alexandrei şi Luizei, fetele răpite şi ucise de Gheorghe Dincă în vara anului trecut, sunt susţinute în faţa Tribunalului Olt de câţiva slătineni care le-au fost alături şi la protestele organizate până acum. Bunicul şi bunica Luizei nu şi-au mai putut stăpâni durerea.

O mână de oameni sunt în faţa Tribunalului Olt, pentru a susţine cele două familii care trăiesc astăzi un moment greu, respectiv reîntâlnirea cu cel acuzat de procurori că le-a ucis copilele.

Pe lângă simpli curioşi, sunt şi persoane care nu au lipsit de la protestele organizate de familiile celor două victim la Caracal şi Bucureşti. Susţinătorii, ca şi familiile fetelor, sunt de părere că dosarul ar trebui strămutat de la Tribunalul Olt. 

Imagine indisponibilă

„Sunt şi eu părinte. M-a impresionat enorm ceea ce s-a întâmplat. Am venit să susţin cele două familii şi să văd ce se-ntâmplă la Tribunalul Olt, unde noi, sindicaliştii de la ALRO Slatina, am trăit pe propria piele multe nedreptăţi. (…) Consider că ar trebui trimis dosarul înapoi la DIICOT Bucureşti pentru completare, întrucât avocaţii celor două familii au spus clar că probele nu sunt concludente. Sunt convins că la început, atunci când a izbucnit scandalul, Luiza şi Alexandra erau în viaţă, dar acum, nu mai ştiu. Probabil grupurile mafiote s-au descotorosit de ele între timp, este părerea mea personală“, a declarat Ion Ion, lider al unui sindicat din cadrul ALRO Slatina.

„Nu mai există Dumnezeu pe pământul ăsta. Dacă exista, fata mea trăia“

Bunicii Luizei Melencu, fata răpită la mijlocul lunii aprilie a anului trecut, din Caracal, nu şi-au mai putut stăpâni furia şi au izbucnit.

„Voi aveţi copii acasă? Cum vă simţiţi? Noi suferim de un an şi ceva“, a răbufnit bunicul Luizei în momentul în care jandarmii au încercat să-I împiedice pe jurnalişti să filmeze momentul în care Gheorghe Dincă a fost coborât din duba de poliţie. Stelian Iordache a încercat să oprească autospeciala, pentru a-l înfrunta pe bărbatul acuzat de crimă.

Imagine indisponibilă

Bunica fetei, la rândul ei, după mai bine de un an de incertitudini, a răbufnit şi ea: „Nu mai există niciun Dumnezeu pe pământul ăsta. Dacă exista, fata mea era acum aici, Dumnezeu o apăra. Praful să se-aleagă de ei!“, a spus femeia, în vreme ce bunicul a continuat: „Să fiţi şi voi două minute în sufletele noastre! Unde-aţi fost când trebuia să vă faceţi datoria, unde-aţi fost?!“, s-a adresat acesta jandarmilor.

Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu, trimişi în judecată de procurorii DIICOT, primul pentru sechestrarea, violarea şi uciderea celor două fete, dar şi pentru profanare de cadavre, al doilea pentru viol comis asupra Luizei Melencu, au cerut prin apărători refacerea cercetării penale. Şi familiile celor două fete vor acelaşi lucru, acuzând că probele din dosar nu sunt nici pe departe concludente şi că există grave inadvertenţe. Judecătorul Tribunalului Olt analizează astăzi cererile şi excepţiile depuse de părţi, în camera preliminară.


 

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite