VIDEO Crin Antonescu, la Slatina: „Cota unică de impozitare nu se va mişca în sus de la 16%“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Senatului şi al PNL, Crin Antonescu, între Gigel Ştirbu (stg.) - liderul PNL Olt, şi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu... (FOTO: Mugurel Manea)
Preşedintele Senatului şi al PNL, Crin Antonescu, între Gigel Ştirbu (stg.) - liderul PNL Olt, şi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu... (FOTO: Mugurel Manea)

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, s-a aflat joi în Slatina, cu ocazia unei vizite oficiale. El a fost însoţit de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, şi de Mihai Voicu, ministru pentru relaţia cu Parlamentul. În cadrul unei conferinţe de presă, Antonescu a dezminţit zvonurile din ultimele zile potrivit cărora nivelul cotei unice de impozitare va creşte.

Oficialul guvernamentul a precizat că nivelul cotei unice nu se va modifica şi că toate discuţiile apărute în mass-media pe marginea acestui subiect nu au niciun sâmbure de adevăr deoarece nu au la bază o intenţie oficială. În plus, un alt motiv al faptului că va fi păstrat cuantumul actual al cotei unice de 16 % ar fi reprezentat de angajamentul asumat de actuala coaliţie guvernamentală, angajament în cadrul căruia birul menţionat anterior va fi redus şi păstrat la cota actuală.

“Nu se mişcă - în sus în orice caz – cota unică de impozitare de 16 %! În programul electoral, ca şi în programul de guvernare al USL, sunt scrise mai multe lucruri, unele de natură generală, altele foarte concret, cu cifre. Unul dintre aceste lucruri concrete vorbeşte despre menţinerea cotei unice maxime de 16 %, indicând şi dorinţa Guvernului şi a majorităţii parlamentare ca, pe parcursul mandatului, să poată recurge chiar la nişte trepte inferioare de 12%, 8% pentru anumite categorii de venituri. Cota unică de 16 % este un angajament clar, ferm, concret, şi el va fi respectat ca atare de către noi toţi cei care deţinem majoritatea parlamentară, de către noi toţi cei care am primit votul cetăţenilor în baza acestui program, incousiv acest punct extreme de important. (…) Noi vom face toate eforturile posibile pentru a respecta tot ceea ce s-a angajat concret: în cei patru ani de guvernare să reducem cu patru procente nivelul CAS, să revenim la un TVA de 19% etc. Deci, încă o dată spun ca să nu se înţeleagă greşit: nimeni – nici primul ministru, nici altcineva, adică colegi din USL, din partea PSD sau PNL – nu au venit cu această propunere: să mărim cota unica. Nu - a fost doar o discuţie preliminară, şi discuţia pe fond va urma săptămâna viitoare cred, în perspective construcţiei bugetare. Atunci -a discutat despre mai multe variante, având în vedere că există o problemă ca în fiecare an când facem bugetul că el nu ajunge, sunt cheltuieli mari ş.a.”, a declarat Crin Antonescu.

Nivelul actual al cotei unică, amintit şi de premierul Ponta la americani

Acesta a mai afirmat că nivelul actual al cotei unice de impozitare a fost chiar zilele trecute invocat chiar şi de către premierul Ponta, în discuţiile de peste Ocean cu eventuali investitori din SUA.

“Nimeni nu a venit să spună că vrea cota unică majorată pentru că angajamentul de a o păstra la 16% este unul comun, el nu e doar unul al PNL. Dealtfel, vreau să reamintesc în acest sens că, chiar în ultimele 48 de ore, aflat în SUA în discuţii cu companii americane sau cu oficiali americani, primul ministru a evocat tocmai această cotă unică de 16 % ca un argument pentru a atrage, încuraja şi garanta investiţiile străine în ţara noastră. Noi trebuie să căutăm să vedem ce posibilităţi găsim pentru a stimula creşterea economică şi pe întreprinzători şi pe cei care produc, nicidecum să încercăm să găsim rezolvarea contabilă până la urmă de a creşte taxele şi impozitele, printre care şi cea mai importantă dintre ele – cota unică”, a mai precizat Antonescu.

În cadrul vizitei oficiale de la Slatina, preşedintele Senatului a vizitat cel mai mare producător de aluminiu din Europa, respectiv Alro SA, iar ministrul Sănătăţii a avut o întâlnire – la sediul Consiliului Judeţean Olt – cu lumea medicală din judeţ, prilej cu care s-a discutat pe marginea noului pachet de legi din domeniul sănătăţii.
 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite