VIDEO  Concurs inedit de fotografie despre Slatina magică. Primăria promite premii şi publicarea unui calendar cu pozele slătinenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slătinenii îşi pot vedea fotografiile publicate gratis într-un album special  (FOTO: Mugurel Manea)
Slătinenii îşi pot vedea fotografiile publicate gratis într-un album special  (FOTO: Mugurel Manea)

Primăria municipiului Slatina organizează în premieră, începând cu această lună, un concurs de fotografie numit „Slatina - Magie prin fotografie”, adresat tuturor locuitorilor urbei. Competiţia va avea loc lunar până în septembrie 2015, fiecare participant având posibilitatea să trimită fotografii cu imagini din oraş. Primăria pune la bătaie premii, iar, la finalul concursului, va fi publicat un album şi un calendar cu fotografiile slătinenilor.

La ineditul concurs lansat de municipalitate, ce va lua sfârşit peste un an - în septembrie 2015, poate participa orice locuitor al Slatinei, indiferent de aparatele cu care va realiza fotografiile ce vor intra în competiţie. Concursul cuprinde nu mai puţin de două secţiuni. Astfel, în cadrul primei secţiuni a concursului numită „Poza lunii”, slătinenii vor avea posibilitatea să participe în fiecare lună cu maximum trei fotografii pe care fie le vor aduce personal la sediul primăriei, fie le vor putea expedia la adresa de email concurs@magieprinfotografie, nu înainte de a completa un formular de înscriere în concurs ce poate fi descărcat direct de pe site-ul www.magieprinfotografie.ro. Pe parcursul derulării concursului – până la finele lui septembrie 2015 -, va fi desemnată cea mai apreciată fotografie din totalul celor transmise lunar de participanţii la concurs. Pozele înscrise în concurs vor ţine seamă de o tematică de concurs propusă dinainte, aceasta fiind diferită de la o lună, la cealaltă (v. VIDEO). În cadrul celei de-a doua secţiuni, denumită “Poza anului”, va fi desemnată cea mai apreciată fotografie din rândul fotografiilor declarate câştigătoare la secţiunea precedentă.

“Ne-am gândit să organizăm acest concurs numit <<Slatina - Magie prin fotografie>> pentru a veni în sprijinul iubitorilor de fotografie digitală. Vorbim despre o activitate culturală care îşi propune să susţină activitatea culturală locală prin încurajarea exprimării artistice a locuitorilor Slatinei. De asemenea, această acţiune îşi propune să promoveze locuri, legende şi monumente ale Slatinei transpuse în fotografii sugestive, realizate într-o manieră artistică personală”, a declarat edilul Minel Prina.

Cele mai reuşite fotografii, publicate în calendare despre Slatina

Temele lunare ale concursului sunt următoarele: octombrie – “Amurg pe Dealul Grădişte”, noiembrie – “Teatru pe străzile Slatinei”, decembrie – “Parfum de scorţişoară”, ianuarie 2015 – “647 de lumânări”, februarie – “Patina iernii pe Olt”, martie – “Portret de femeie”, aprilie – “Slatina în floare”, mai – “Proiect pentru Europa”, iunie – “Prin ochii copiilor”, iulie – “La Plajă pe Olt”, august – “Centrul Istoric la pas”, septembrie – “Pelerin în oraşul tău”. Pentru că luna aceasta a fost prima a concursului, termenul limită de trimitere a fotografiilor a fost prelungit până pe data de 25 octombrie, urmând ca evaluarea şi desemnarea pozei câştigătoare să aibă loc între 26 octombrie - 5 noiembrie. Începând cu a doua lună a concursului, adică din noiembrie, data limită de trimitere a fotografiilor va fi 15 ale fiecărei luni. Anunţarea câştigătorilor se va face în cea de-a 11 zi lucrătoare, după evaluarea lucrărilor. Participarea la concurs în fiecare lună nu este obligatorie.

      

Regulamentul integral al concursului poate fi consultat pe site-ul primăriei, pe pagina de Facebook a acestei instituţii sau chiar pe site-ul special creat pentru această competiţie - www.magieprinfotografie. Stabilirea câştigătorilor se va face în baza punctajului obţinut din partea comisiei de jurizare cumulat cu punctajul obţinut în urma voturilor de pe site-ul dedicat competiţiei, fiecare având pondere de 50% în punctajul final.

Desemnarea câştigătorilor se va face transparent prin numărul de “Like”-uri primite, dar şi prin evaluarea făcută de un juriu din care fac parte: trei ziarişti, un reprezentant al Primăriei şi unul de la Centrul Cultural “Eugen Ionescu”, plus doi profesori de arte de la două şcoli din municipiu. Poza câştigătoare în fiecare lună va fi premiată cu o ramă foto electronică. La sfârşitul campaniei, comisia va desemna poza anului dintre cele 12 câştigătoare anterior în fiecare lună. Deţinătorul acesteia va primi Marele Premiu - un aparat foto profesional, locul II - o licenţă Photoshop valabilă doi ani, locul III - un set de accesorii foto alcătuit din trepied, blitz, acumulator.

Demn de menţionat este că, tot la finalul campaniei – în septembrie 2015, juriul va alege un număr de 100 de fotografii dintre cele trimise pe parcursul derulării concursului, acestea urmând să fie incluse într-un album ce va promova municipiul Slatina. Nu în ultimul rând, cele 12 fotografii declarate câştigătoare de-a lungul competiţiei vor fi publicate într-un calendar special pentru anul 2016.


Vă mai recomandăm:

VIDEO  Dispar bazarurile orientale din Slatina. Sunt înlocuite de supermarketuri occidentale

FOTO-VIDEO  Tarabele de lemn din piaţa Zahana, înlocuite cu tonete din termopan

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite