VIDEO Arestarea lui Marin Condescu, respinsă de Tribunalul Olt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al clubului de fotbal Pandurii Tg. Jiu, Marin Condescu, rămâne în libertate după ce, vineri – 23 mai, magistraţii Tribunalului Olt au respins propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj de arestare preventivă a acestuia pentru 30 de zile. El este acuzat, alături de fostul său adjunct, Viorel Temelescu, de spălare de bani pe vremea când conduceau clubul de fotbal menţionat.

Marin Condescu s-a prezentat la Tribunalul Olt din Slatina, vineri – 23 mai, pentru a înlătura orice zvonuri ce ar fi putut să planeze asupra sa legat de faptul că ar fi ştiut dinainte decizia magistraţilor olteni sau că i-ar fi fost teamă de un răspuns afirmativ asupra propunerii anchetatorilor de la Parchetul Gorj de arestare preventivă a acestuia. Într-un final, temerile sale şi ale adjunctului său, Viorel Temelescu, alături de care este implicat şi acuzat într-un dosar de evaziune, i-au fost spulberate în mai puţin de zece minute. Magistraţii de la Olt au respins propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj de arestare preventivă pentru 30 de zile a fostului preşedinte de la echipa de fotbal Pandurii Tg. Jiu.

Condescu a ieşit din sala de judecată uşurat, pronunţarea verdictului asupra solicitării procurorilor gorjeni având loc cu uşile închise, doar în prezenţa părţilor implicate în proces. Fostul lider al Pandurilor a spus că decizia judecătorilor olteni este una corectă faţă de situaţia sa, a cărui vinovăţie şi motive de reţinere nu ar fi putut fi demonstrate până acum în instanţă cu probe de către procurorii de la Gorj. Totuşi, magistraţii de la Olt au decis ca acesta să se afle sub control judiciar, în sensul că va trebui să se prezinte regulat la organele de poliţie, decizie pe care Condescu a anunţat că o va contesta.

“Noi o să contestăm acest control judiciar, chiar dacă nu este unul cu restricţii de deplasare. O să facem acest lucru nu pentru că m-ar deranja în vreun fel, ci pentru că tot ce a fost de administrat în acest doar, s-a administrat. Nici eu, nici colegul meu nu am luat legătura cu nimeni din dosar, iar martorii au declarat ce au avut de spus. Este clar că cei care au pus instituţiile statului pe drumuri în acest dosar cu minciuni vor plăti, de aceea ei vor să justifice într-un anume fel tot ce s-a întâmplat în această perioadă. La Pandurii Tg. Jiu nu este nimic de natură penală: eu am împrumutat cu banii mei şi am primit înapoi aceiaşi bani. Până acum s-a refuzat efectuarea unei expertize contabile, deşi eu cred că Tribunalul Olt va aproba această expertiză - până la urmă, care va elimina definitiv orice nelămuriri. Nu există un prejudiciu nici la clubul de fotbal Pandurii, nici la societăţile comerciale care ne-au dat banii în cauză pentru o scurtă perioadă”, a declarat Marin Condescu imediat după aflarea veştii că va rămâne în libertate.

Dosarul va fi trimis la Camera Preliminară

În următoarele 48 de ore, Condescu şi avocaţii săi vor lua o decizie clară dacă vor contesta decizia de la Tribunalul Olt referitoare la instituirea controlului judiciar “semi-restrictiv” anteriort menţionat. Cert este că, ulterior acestei etape, toate părţile din dosarul în cauză vor avea la dispoziţie 25 de zile pentru a contesta legalitatea probelor administrate în speţa cu pricina, urmând ca, după aceea, judecătorul de Cameră Preliminară unde se va afla dosarul să stabilească o dată pentru demararaea efectivă a procesului sau va dispune întoarcerea la Parchetul Gorj pentru refacerea anumitor probe din faza de urmărire penală. Cert este faptul că procesul lui Marin Condescu se va judeca la Tribunalul Olt din Slatina.

Reamintim că dosarul în care Marin Condescu este inculpat a ajuns pe masa judecătorilor de la Tribunalul Olt în urma deciziei Curţii de Apel Craiova de strămutare a cauzei de la Tribunalul Gorj. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au cerut strămutarea dosarului dintr-un singur motiv: fiica lui Marin Condescu este asistent judiciar la Tribunalul Gorj. Magistraţii Curţii de Apel din Craiova au analizat cererea şi au fost de acord cu strămutarea cauzei la instanţa din Olt. Condescu şi Temelescu sunt acuzaţi că, pe vremea când se aflau la conducerea clublui de fotbal Pandurii Tg. Jiu, ar fi falsificat trei contracte de cesiune de creanţe cu o firmă care asigura tichete de masă pentru minerii din sindicatele conduse, prejudiciul imputat acestora fiind de aproximativ cinci milioane de lei.
 

Mai puteţi citi, din acelaşi ciclu:

VIDEO  Marin Condescu, fostul şef al Pandurilor Tg. Jiu, îşi află soarta vineri

VIP judecat la Tribunalul Olt

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite