VIDEO Accident rutier grav la Slatina, provocat de un şofer drogat. Cinci tineri au fost implicaţi, unul este în comă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
accident slatina

Un grav accident rutier a avut loc luni după-amiază, 16 decembrie 2019, pe o stradă din municipiul Slatina, judeţul Olt.

Un tânăr în vârstă de 19 ani, din Strejeşti, judeţul Olt, care conducea un autoturism în care se mai aflau alte patru persoane, a pierdut din cauza vitezei controlul asupra direcţiei şi a intrat într-un autoturism parcat. Accidentul s-a produs pe strada Carol I din Slatina. 

„Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit faptul că un tânăr, de 19 ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Carol I din municipiul Slatina, pe fondul vitezei, ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de mers, intrând în coliziune cu un autovehicul parcat. În urma impactului trei persoane au suferit leziuni, fiind transportate la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0. “, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

La scurt timp poliţiştii au venit cu alte date, conform cărora tânărul şofer era, de fapt, drogat, şi conducea un autoturism ale cărui plăcuţe de înmatriculare aparţineau altei maşini.

„Conducătorul auto a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru a se stabili dacă a consumat substanţe interzise.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii rutieri au stabilit faptul că plăcuţele de înmatriculare, ataşate autoturismului condus de  tânăr, sunt atribuite unui alt autoturism“, a mai spus Dicu.

accident slatina

Tânărul aflat în comă are 21 ani şi este din Slatina. „Un pasager, găsit inconştient, cu traumatism cranio-facial acut deschis, traumatism cranio-cerebral acut deschis, a fost transportat la UPU Slatina în stare comatoasă, de echipajul cu medic de la Serviciul de Ambulanţă. Cel de-al doilea pacient, în vârstă de 18 ani, cu domiciliu în Bucureşti, cu traumatism cranio-cerebral, traumatism membru superior stâng şi traumatism toracic, a fost transportat la UPU Slatina. Al treilea pacient, pasager în autoturism, în vârstă de 20 de ani, din comuna Şerbăneşti, prezenta un hematom la cap. Bărbatul a fost transportat la UPU Slatina“, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu, menţionând că celelalte două persoane au fost asistate medical la faţa locului. 

Şoferul şi celălalt pasager nu prezentau urme de traumă şi au refuzat transportul la spital. La locul accidentului au intervenit pompierii Detaşamentului Slatina, cu un echipaj SMURD, o autospecială pentru descarcerare şi o autospecială complexă pentru intervenţie şi descarcerare, dar şi două echipaje de la Serviciul de Ambulanţă Olt. 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite