UPDATE-PNL Olt acuză că se face turism electoral într-o comună din sudul judeţului.  „Îi aduc cu vreo patru-cinci microbuze“. Ce a decis BEJ Olt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe mircobuze i-ar prelua pe alegători dintr-o zonă situată între Vădăstriţa şi Urzica, spune primarul comunei Urzica
Mai multe mircobuze i-ar prelua pe alegători dintr-o zonă situată între Vădăstriţa şi Urzica, spune primarul comunei Urzica

Reprezentanţii PNL din localităţile din Olt au făcut mai multe sesizări către reprezentantul formaţiunii în BEJ Olt, urmând ca acesta să întocmească sesizări scrise, din mai multe localităţi venind semnale că se încalcă legislaţia.

UPDATE: Biroul Electoral Judeţean Olt a admis plângerea înaintată de PNL Olt cu privire la „turismul electoral“ din comuna Urzica, decizând să sesizeze Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt, pentru a face verificări. PNL Olt a redat în plângere numerele de înmatriculare a patru autivehicule care ar fi fost folosite pe parcursul zilei, constant, pentru a fi aduşi alegători din afara localităţii.

Ştirea iniţială

La Brâncoveni şi Movileni, spune PNL Olt, prin intermediul unui comunicat de presă, preşedinţii şi operatorii de calculator din anumite secţii „nu respectă decizia Biroului Electoral Central, în sensul că nu informează alegătorii despre cele două opţiuni de vot pe care le au. În cazul în care sunt informaţi, unii cetăţeni răspund că aşa li s-a spus, să ia un singur  buletin, fără referendum“, a transmis PNL Olt, printr-un comunicat de presă.

Primarul comunei Urzica (PNL), pe de altă parte, acuză că mai multe microbze cară cetăţeni din afara localităţii şi îi aduc la secţiile din comună.

„Sunt vreo patru-cinci microbuze. Cineva între Urzica şi Vădăstriţa îi aşteaptă, le dă câte un million de lei, au văzut oamenii mei de la Urzica şi am fost acolo“, a declarat primarul Ion Spiridon. Votanţii ar fi lucrători ai unor firme de construcţii din judeţ, potrivit aceleiaşi surse.

votanţi adusi cu microbuzul la urzica-olt
SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite