Un nou Cod Galben de vijelii. Vizat este şi Oltul. Cu o săptămână în urmă au fost puse la pământ sute de solarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
meteorologii avertizează că ne vom confrunta din nou cu fenomene extreme FOTO: Shutterstock
meteorologii avertizează că ne vom confrunta din nou cu fenomene extreme FOTO: Shutterstock

ANM a emis duminică, 5 iunie 2022, o avertizare Cod Galben pentru jumătatea de sud a ţării. Cu o săptămână în urmă, într-o localitate din Olt o vijelie a făcut prăpăd.

Avertizarea meteo Cod Galben este valabilă pentru intervalul 5 iunie, ora 12,00 - 6 iunie, ora 6,00, Oltenia fiind vizată de fenomene extreme în special duminică-seara şi în noaptea de duminică spre luni.

avertizare meteo

„În cea mai mare parte a Moldovei, Dobrogea şi carpaţii Orientali şiMeridionali, iar seara şi noaptea, local şi în banat şi în Oltenia, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, intensificări ale vântului şi vijelii (cu viteze în general de 55... 75 km/h), precum şi grindină. cantităţile de apă vor depăşi 20... 30 l/m.p. şi izolat 40... 50 l/m.p.“, avertizează meteorologii.

Cu o săptămână în urmă, în noaptea de duminică spre luni, 29/30 mai 2022, în localitatea Grădinari din judeţul Olt, o localitate cu sute de legumicultori, o vijelie a pus al pământ sute de solarii, fermierii văzându-şi distrusă munca de luni de zile.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Prăpăd în Grădinari, aşezare din Olt în care se trăieşte din legumicultură. „N-a rămas nici 10% în picioare“ VIDEO

În toiul nopţii, furtuni violente, torenţi revărsaţi, trăsnete şi fulgere. Necazuri provocate de ape în Neamţ

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite