Un bătrân de 85 ani s-a trezit fără porcul îngrășat pentru Crăciun. În câteva ore hoții l-au și vândut în județul vecin

0
Publicat:

Un bătrân care s-a chinuit un an întreg să îngrașe porcul pentru a-l sacrifica la Crăciun a rămas fără animal în noaptea de sâmbătă spre duminică, 25/26 noiembrie 2023. Polițiștii l-au găsit în curtea unui cumpărător din județul vecin.

Animalul a fost furat noaptea FOTO: arhiva/Pixabay
Animalul a fost furat noaptea FOTO: arhiva/Pixabay

Faptele s-au petrecut în localitatea Morunglav, din județul Olt. Doi bărbați, unul de 28 ani, un altul de 39 ani, au dat „lovitura” în curtea unui bătrân de 85 ani, din cotețul căruia au plecat cu porcul îngrășat pentru a fi sacrificat de Sărbători. Bătrânul locuiește doar cu soția sa și a observat dimineața că animalul i-a fost furat, așa că a anunțat Poliția.

„La data de 26 noiembrie 2023, în jurul orei 10,50, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, de către un bărbat, în vârstă de 85 de ani, din comuna Morunglav, județul Olt, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras o suină.

La fața locului s-au deplasat polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 1 Bobicești, care, din primele verificări, au stabilit faptul că, în noaptea de 25/26 noiembrie a.c., persoane necunoscute ar fi pătruns fără drept în curtea persoanei vătămate, de unde ar fi sustras o suină, cauzându-i un prejudiciu de aproximativ 3.000 de lei.  În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate în vederea identificării autorilor și dispunerii măsurilor legale”, au precizat polițiștii.

Unul dintre hoți, care are antecedente, a fost reținut

Poliţiştii i-au identificat pe autorii furtului ca fiind un tânăr de 28 de ani, din comuna Oboga, și un bărbat de 39 de ani, din comuna Osica de Sus. Porcul fusese deja vândut în localitatea Bujoreni din județul Vâlcea, situată la aproximativ 35 kilometri depărtare de comuna din care a fost furat. Bătrânul păgubit și-a recuperat animalul.

După administrarea probatoriului, în seara zilei de 27 noiembrie 2023, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, pe numele tânărului a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au mai precizat polițiștii.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite