"Stau la închisoare doar pentru că sunt Bercea Mondialu’ !"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sandu Anghel, alias Bercea Mondialu': "Oi fi făcut eu altele, dar pe-asta nu am făcut-o !”
Sandu Anghel, alias Bercea Mondialu': "Oi fi făcut eu altele, dar pe-asta nu am făcut-o !”

Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondialu’ (44 de ani), a apărut din nou, marţi – 20 septembrie, în faţa judecătorilor Tribunalului Olt după ce, cu două săptămâni înainte, a fost la un pas de a-şi vedea visul cu ochii: acela de a fi cercetat în libertate.

Marţi au fost audiaţi încă cinci martori, printre care şi ultima persoană care ceruse în mod imperios să dea declaraţii doar dacă i se protejează identitatea.
Toţi martorii care au apărut în faţa instanţei au spus că nu l-au văzut pe inculpat înjunghiindu-l pe Ionuţ Anghel, alias Mercedes (victima, n.a.). O parte dintre ei şi-au retras declaraţiile iniţiale urmând obiceiul celorlalţi martori şi au aruncat vina pentru schimbarea bruscă de atitudine pe procurorul Eugen Iacobescu. Unul dintre ei a fost chiar martorul cu identitate protejată Gheorghe Dragomir. Acesta a depus declaraţie în timp ce se afla într-o altă cameră a Tribunalului Olt, afirmaţiile sale putând fi auzite doar prin intermediul instalaţiei audio existente în sala de judecată.
„În seara respectivă l-am văzut pe Mercedes (Ionuţ Anghel, partea vătămată, n.a.) în timp ce se certa cu un individ în bar, dar nu ştiu cine era persoana respectivă. La un moment dat, Mercedes a ieşit din bar împreună cu mai multe persoane, dar eu nu l-am văzut pe Bercea în bar în acea zi, ci doar în afara barului şi mult mai târziu. Nu l-am văzut în bar nici pe fiul acestuia Grinică Anghel (fiul de 14 ani al lui Bercea, n.a.), dar nici nu pot să spun sigur că nu a fost pentru că erau multe persoane în bar în ziua cu pricina. (...) Domnul procuror (Eugen Iacobescu, n.a.) m-a pus să spun când am dat prima declaraţie că Bercea a fost în bar, îmi spunea că nu mă crede că zic adevărul”, a afirmat Gheorghe Dragomir. 

Bercea: „Oi fi făcut eu altele, dar pe-asta nu am făcut-o !”

Tot ieri au apărut în faţa instanţei pentru prima dată Aurelia Preda, barmaniţă în localul unde a avut loc infracţiunea de tentativă de omor pentru care este arestat Bercea, precum şi administratorul locului, Florin Cârjaliu.
În vreme ce barmaniţa a afirmat că a văzut în local o altercaţie între victima Mercedes şi Grinică Anghel, al doilea martor a spus că nu a fost prezent în bar la momentul incidentului. La termenul viitor urmează a fi vizionate, respectiv audiate, înregistrările video şi audio existente la dosar.
Bercea Mondialu’ şi-a făcut încă o dată auzită doleanţa nr. 1 – cercetarea sa în stare de libertate.

„Onorată instanţă, de ce mai sunt după gratii deşi toţi martorii au spus că nu eu sunt autorul înjunghierii din februarie ?! Oi fi io hoţ şi interlop cum zic unii, dar nu am fost arestat niciodată. Oi fi făcut eu altele, dar pe-asta să ştiţi că nu am făcut-o ! Sunt nevinovat !  Dacă toţi martorii de până acum au spus că nu m-au văzut pe mine că l-am tăiat pe copil (Ionuţ Anghel, n.a.) şi că a fost fiu-meu (Grinică Anghel, 14 ani, n.a.), eu de ce sunt încă după gratii ?! Vă spun io: stau la închisoare doar pentru că sunt Bercea Mondialu’, că asta e justiţia în România!”, a implorat inculpatul din boxa acuzaţilor.
Ca aproape de fiecare dată, avocaţii lui Bercea Mondial au cerut din nou în instanţă eliberarea clientului şi înlocuirea măsurii de arestare preventivă cu aceea a eliberării în libertate şi interdicţie de a părăsi localitatea de domiciliu Slatina. Răspunsul la cererea acestora a rămas în pronunţare.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite