Slătinenii, atraşi de mesele de sărbători cu mâncare de catering
0Slătinenii care vor să se distreze de sărbători fără să mai poarte grija preparării mâncării au la îndemână o soluţie întâlnită tot mai des: firmele de catering. În ultimii ani, acestea s-au înmulţit în oraş, iar competiţia a devenit acerbă, clienţii făcând diferenţa în privinţa calităţii mâncării pregătite şi a tarifelor practicate pentru acestea. De Crăciun şi Revelion, firmele de catering vor fi la datorie.
Gospodinele din Slatina mai comode sau cele care, efectiv, nu vor să gătească în perioada sărbătorilor ce urmează din cauza volumului de muncă mare pe care trebuie să-l depună pot răsufla uşurate: firmele de catering vor lucra şi în această perioadă. De fapt, ultimele două săptămâni ale fiecărui an au devenit, de ceva timp, una dintre perioadele cele mai aglomerate pentru firmele de profil menţionate, perioade care aduc venituri frumoase patronilor.
Indiferent că vorbim despre mâncare pentru ospăţuri “oficiale” sau de cele private, firmele de catering sunt pregătite cu oferte şi preţuri pentru toate buzunarele. De la aperitive şi până la sarmale sau deserturi, orice se poate comanda şi cumpăra prin telefon, iar mâncarea este livrată direct la domiciliul clientului.
“Avem o ofertă variată de sărbători şi nu impunem comenzi minime sau o valoare minimă a unei comenzi. Oferta noastră cuprinde platouri reci – cu caşcaval, brânzeturi, şuncă ş.a., sau un alt fel de platou rece cu produse specifie numai din carne de porc – caltaboş, şuncă, şorici etc., şi platouri calde – carne la garniţă, mititei, murături, mămăliguţă ş.a. la preţul de 39 lei pentru două persoane, sau un alt fel de platou cald cuprinzând şniţele, carne de pui, aripioare de pui, copănele ş.a. – preţ de 31 lei pentru două persoane”, a spus Andreea Matei, angajată a unei firme de catering din Slatina.
Cei care vor să apeleze la serviciile firmelor de catering trebuie să se gândească de pe acum la acest lucru, dar trebuie să ştie că pot face comenzi telefonice până cel târziu cu o zi înainte de ziua pentru care vor să aibă pe masă bunătăţile dorite, indiferent că vorbim despre Crăciun sau Revelion. “Onorăm orice comandă şi în orice cantitate care este făcută până cel târziu cu o zi înainte de momentul în care clienţii doresc să aibă preparatele. De Crăciun, de exemplu, vă pot spune că noi putem livra comenzi la domiciliu chiar şi în după-amiaza zilei respective”, a afirmat Elena Oprea, angajată a unei alte firme de catering din municipiu.
Slătinenii oscilează între ofertele de catering şi bucătăria proprie
Slătinenii sunt atraşi de ofertele firmelor de catering, dar spun că nu vor apela la acestea, preferând să-şi gătească singuri în spaţiul privat al familiei.
“Mi-ar plăcea să îmi comand mâncarea de sărbători de la firmele acestea, dar nu o voi face din cauza preţurilor. Nu ştiu ce tarife au, dar cred că ies mai ieftin dacă îmi fac singură mâncarea acasă. Dacă mi-aş fi permis la bani, sigur aş fi preferat să apelez la serviciile lor, dar nu sunt mulţi cei care o pot face, cred eu”, crede Gabriela Tudor.
Alţi slătineni spun însă că şi-au făcut deja planuri de sărbători care includ comenzi pentru mâncare de la firmele de catering.
“Noi şi anul trecut am apelat la mâncare gătită de firmele acestea de catering şi am fost mulţumiţi. Am fost trei familii, ne-am interesat înainte ce oferte, am făcut calcule şi am pus bani laolaltă. Mâncarea a fost bună şi îndestulătoare, nu am avut ce să le reproşăm. Singurul lucru pe care nu l-am comandat de la ei a fost băutura, dar ei puteau să ne ofere inclusiv aşa ceva, numai că nu am vrut noi. A fost super, să ştiţi, aşa că şi în acest an vom face la fel; singura diferenţă este că, acum, vom fi cu alţi prieteni decât cei de anul trecut”, a spus şi George Necşulescu.
Mai puteţi citi şi:
Bucate de Crăciun de la firmele de catering, o soluţie tot mai des întâlnită
FOTO VIDEO Masa de Crăciun, plină cu bucate tradiţionale de la catering