Slatina: Ziua Pământului, sărbătorită de preşcolarii şi voluntarii slătineni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziua Pământului nu a trecut neobservată de preşcolarii de la Grădiniţa cu Program Prelungit (GPP) Nr. 2 din Slatina. Şi voluntarii de la Fundaţia William Tyrrell au sărbătorit ziua de 22 aprilie.

Zeci de lucrări realizate de preşcolarii şi educatoarele de la GPP Nr. 2 din Slatina sunt expuse în holul unităţii de învăţământ şi aşteaptă să fie admirate. Expoziţia de desene denumită „O şansă naturii, o şansă vieţii!“, a fost organizată în colaborare cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Olt de Ziua Pământului. „Desenele au fost realizate de copii, ajutaţi de doamnele educatoare“, a spus Sabina Raicea, directorul GPP Nr.2 din Slatina.
Şi voluntarii de la Fundaţia William Tyrrell din Slatina s-au adunat pe platoul din faţa Casei de Cultură a Tineretului şi au desfăşurat activităţi de informare şi creaţie cu ocazia Zilei Pământului. „Au avut loc concursuri cu întrebări şi curiozităţi despre pământ, iar copiii care au participat au primit diplome“, a spus Constantina Pătraşcu, director executiv al Fundaţiei William Tyrrell.
Astăzi se aniversează 40 de ani de când a avut loc prima acţiune dedicată Zilei Pământului. La început, Ziua Pământului a fost marcată doar în Statele Unite ale Americii, apoi, numărul ţărilor în care au loc evenimente specifice a crescut foarte mult.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite