Slatina: Se caută actori pentru Trupa Proart. Înscrierea la casting începe mâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sunt aşteptaţi tineri cu aptitudini actoriceşti, cu vârsta între 18- 35 de ani, fără a exista o limită de locuri. „Talentul este limita!”, spune „părintele” trupei, Nicu Popa, care încearcă să completeze distribuţia pentru următoarele două piese ce vor fi puse în scenă.

După un an de muncă, „Proart” poate spune că a reuşit să fie considerată o trupă de teatru. A trecut testul publicului cu piesa „Logodnicele”, pusă în scenă pe 1 şi 8 martie la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” Slatina. Cum până acum participarea la teatru s-a făcut fără a se aştepta în schimb o plată, chiar înainte cu două săptămâni de zile de premieră trupa a rămas fără câţiva membri, care şi-au încercat norocul peste hotare. Aşa că actorul Nicu Popa, îndrumător şi regizor al trupei, s-a decis că este timpul să asigure trupei un număr de membri care să acopere distribuţia şi dublurile următoarelor piese („Insula femeilor” de Valeriu Butulescu şi „Ibovnice cu ochi de Maramureş” de Mihai Traistă), intenţionând să rezolve şi problema financiară. „Am demonstrat tuturor slătinenilor că teatrul la Slatina se poate face şi fără să fii un devorator de fonduri, cu puţini bani şi cu mai mult suflet. În doi- trei ani dorim să putem asigura o stagiune completă. Pentru cele două distribuţii pe care intenţionăm să le pregătim, avem nevoie de câte şase membri şi dubluri. Acum avem distribuţia doar pentru una dintre piese. Vom încerca să asigurăm şi plata actorilor, pentru că orice muncă trebuie plătită. Avem în plan să nu ne oprim doar  la acest statut, de trupă de teatru”, a declarat Nicu Popa.
Cei care doresc să fie actori ai trupei se pot înscrie începând de mâine până pe 31 martie la sediul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Olt (vila Bărbulescu). Condiţia de vârstă este între 18- 35 de ani, însă Popa spune că, dacă vor dovedi că au talent, nu este exclus să fie selectate şi persoane „cu suflet tânăr”.
Premiera următoarelor piese este anunţată pentru data de 31 octombrie.

10 lei pentru matineul duminical cu „Logodnicele”, la teatru

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite