Primarul PSD şi şeful PNL s-au luat la bătaie pe stradă într-o comună din Olt. „Suntem la spital amândoi. El într-un salon, eu în altul“

0
0
Cristian Ţol, primarul PSD din Vişina Nouă, şi Marcel Şarpe, liderul PNL din localitate, după altercaţie
Cristian Ţol, primarul PSD din Vişina Nouă, şi Marcel Şarpe, liderul PNL din localitate, după altercaţie

Primarul PSD din comuna olteană Vişina Nouă l-a agresat pe preşedintele PNL din aceeaşi localitate în mijlocul străzii, conflictul degenerând într-o bătaie.

Mai mulţi voluntari PNL care împărţeau măşti sâmbătă, 18 aprilie, în comuna olteană Vişina Nouă susţin că au fost întrerupţi din demersul lor de primarul PSD al localităţii. În acest context, s-a produs o altercaţie. Concret, liderul organizaţiei locale PNL a fost lovit de către primar, alegându-se cu buza spartă. Primarul, la rândul său, reclamă că de asemenea a fost agresat. Acum sunt amândoi pe câte un pat de spital.

Lucrurile sunt însă mai româneşti decât par la prima vedere. Voluntarii sunt oameni politici, la fel ca şi agresorul, iar motivul discordiei a fost o presupusă „pomană electorală“.

„Suntem la spital amândoi, el e într-un salon, eu într-un salon“

La acţiunea de voluntariat ar fi participat, spune primarul localităţii, Cristian Ţol, aproximativ 20 de persoane. Care, însă, nu ar fi simpli voluntari, ci activişti în partidul rival, PNL.

„Sunt la perfuzii, am şi eu o perfuzie, a fost o altercaţie, într-adevăr. Am fost anunţat de către locuitorii comunei că mai multe persoane se deplasează prin localitate, că au pachete, că nu ştiu ce. Nu ştiu ce voluntariat e, dar ştiu că eu fac tot posibilul să ţin oamenii cât mai mult acasă. M-am deplasat, m-am dus la ei să-mi spună. Apoi preşedintele unui partid, care de fapt nu e voluntar, e membru de partid, toţi sunt membri PNL, dacă vreţi să înţelegeţi şi să cunoaşteţi adevărul... -  Că sunt voluntari, aşa şi eu pot să spun că nu sunt primar, că sunt cetăţean al comunei, dar sunt primar, degeaba... -  Şi preşedintele ăsta a venit către mine, a-ncercat, mi-a rupt astea de pe mine şi-am ripostat şi eu cu o palmă, sau cum au fost treburile. Suntem la spital amândoi, el e într-un salon, eu într-un salon. Are buza spartă şi eu am două d-ăstea, la fel, aici, ce-a scris doctorul, şi mă pusă la o perfuzie. Şi el e în salonul celălalt. Am mai multe contuzii, eu am un deget negru, că m-a prins după gât, şi un pic, aşa, o coastă...“, a declarat primarul Cristian Ţol, pentru Adevărul.

pungi vişina nouă

Victima lui este Marcel Şarpe, şeful organizaţiei PNL, care ar fi împărţit alături de alte persoane nu doar măşti de protecţie, ci şi pungi cu alimente. Oamenii primarului l-au anunţat pe acesta imediat, primarul a constatat la faţa locului despre ce e vorba, iar de aici scandalul

pungi visina nouă

„Ei împărţeau cozonaci cu suc, că sunt voluntari. Eu n-am aflat că sunt voluntari decât după ce a venit poliţia. Eu n-am fost informat, cu toate că am pus zeci de anunţuri, am dat stare de urgenţă, am făcut permanenţă la primărie, nu m-a anunţat nimeni, doar oamenii mi-au spus – bă, vezi că sunt ăştia . Am identificat de unde fac pachetele astea şi am văzut şi eu. Pachetele se făceau la preşedintele USR acasă, cu banii candidatului de la PNL, care e Savu Ionel, e unul care a avut o afacere mare cu terenuri, o persoană cu un pic de notorietate. Nu mă deranja, că până la urmă şi eu am dat măşti, am dat, dar sfidători, aşa. Le-am spus – bă, oameni buni, vă întâlniţi câte 20 de inşi la un loc? Nu, că suntem echipaţi, că suntem nu ştiu ce, că noi ce facem... Păi, bine-bine, voi o faceţi în scop electoral, dar hai să nu degenerăm treaba acum, lumea acum este un pic sensibilă, e cu biserica, cu Paştele, încearcă toţi să se eschiveze de la lege, să fugă, să se-ntâlnească... Voi chiar  ce vreţi să faceţi? Nu puteaţi să aşteptaţi după ce trece treaba asta şi le făceaţi pomeni electorale?

Primarul (dreapta) s-a ales cu haina ruptă

pungi visina nouă

Şi pe mină mă mai deranjează o chestie, eu sunt primar de trei mandate, nu că iubesc PSD-ul, că până la urmă sunt toţi la fel, în toate partidele e media egală de hoţi sau de infractori sau de oameni competenţi, sau de... Aici e chestia, că pomeni, că dracu. Până la urmă, în politică oricine foloseşte orice mijloc ca să-şi atingă scopul, şi a degenerat. Atâta, buza spartă, el e la perfuzie într-un salon, eu într-un salon. O singură lovitură i-am dat, nu l-am omorât. Într-adevăr, că-i curgea...  El mi-a rupt hainele după mine, mi-a sucit mâna, m-a luat de gât, înţelegeţi... “, a continuat primarul să relateze firul evenimentelor.

IPJ Olt a întocmit în acest caz un dosar penal pentru loviri şi alte violenţe şi continuă cercetările, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

Liderul PNL din Vişina Nouă nu a putut fi contactat pentru a prezenta propria versiune a evenimentelor.

Slatina


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri