Pedeapsa primită de șoferul care a omorât pe trecerea de pietoni o angajată a Spitalului Slatina. Ce daune va primi familia

0
Publicat:

Șoferul care a omorât, la începutul lunii martie, o angajată a Spitalului Județean de Urgență Slatina chiar pe trecerea pentru pietoni din fața unității sanitare a fost condamnat în primă instanță la peste trei ani de închisoare. Ce daune ar urma să primească rudele victimei.

Trupul femeii a fost aruncat la zeci de metri de pe trecere FOTO: A.M.
Trupul femeii a fost aruncat la zeci de metri de pe trecere FOTO: A.M.

Judecătoria Slatina a pronunțat, joi, 9 noiembrie 2023, hotărârea prin care îl condamnă pe autorul accidentului mortal la pedepse care cumulate depășesc trei ani de închisoare. Șoferul era în stare de ebrietate și circula cu viteză.

A surprins-o pe angajata Spitalului Județean de Urgență Slatina chiar pe trecere, trupul victimei fiind aruncat câțiva metri în aer. Femeia nu a supraviețuit. Mașina condusă de șoferul beat a mai lovit o alta care circula din sens opus, condusă de o femeie din Slatina. Mașina lovită a fost aruncată pe trotuar. Șoferița a cerut daune materiale și morale.

Ce a stabilit instanța

Judecătoria Slatina l-a condamnat pe autorul accidentului, Stănilă Marius Ionuț, la doi ani și șase luni de închisoare pentru ucidere din culpă, la cinci luni de închisoare pentru vătămare corporală din culpă și la un an și patru luni de închisoare pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Aceeași instanță a decis contopirea pedepselor, „inculpatul urmând să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv pedeapsa închisorii de doi ani și șase luni închisoare, la care se adaugă sporul obligatoriu fix de 1/3 din totalul celorlalte pedepse (...), respectiv șapte luni închisoare, inculpatul urmând să execute pedeapsa rezultantă de trei ani şi o lună închisoare, în regim privativ de libertate”.

Femeia a fost surprinsă chiar pe trecerea pentru pietoni FOTO: A.M.
Femeia a fost surprinsă chiar pe trecerea pentru pietoni FOTO: A.M.

Prin aceeași sentință, care poate fi atacată, s-au stabilit și pedepse complementare constând în interzicerea dreptului de a de a fi ales în autorități publice sau în orice alte funcții publice,  dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat şi dreptul de a conduce orice categorie de vehicule pentru care este obligatorie deţinerea permisului auto pe o perioadă de trei ani şi șase luni de la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale rezultante. 

Instanța a decis de asemenea ca asiguratorul să achite rudelor victimei daune morale. Astfel, ginerii femeii ar urma să primească, dacă hotărârea rămâne definitivă, câte 3.500 euro fiecare, celor două fiice ale victimei le revin câte 27.000 euro, nepoata liftierei care a  fost ucisă pe trecere ar urma să primească 9.000 euro, iar nepotul victimei, 13.000 euro.

Are dreptul la 20.000 lei daune morale și la 1.634 lei daune materiale și șoferița care conducea mașina lovită de autorul accidentului. Șoferul, care se află în arest, va trebui să achite și 5.000 lei cheltuieli judiciare.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite