Părinţi amendaţi pentru că-şi foloseau copiii la cerşit în Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Părinţii riscă să ajungă la închisoare dacă vor continua să se folosească la cerşit de proprii copii...
Părinţii riscă să ajungă la închisoare dacă vor continua să se folosească la cerşit de proprii copii...

Părinţii a doi minori care îşi foloseau odraslele în vârstă de 12 ani la cerşit  au fost sancţionaţi cu amendă contravenţională. Aşa-zişii “părinţi” îşi plasau copiii în puncte-cheie din municipiul Slatina pentru a face rost de bani de la trecători. Împreună cu părinţii celor doi minori au mai fost depistaţi alte două persoane care apelau la mila trecătorilor din Slatina.

Poliţiştii Compartimentului Proximitate din cadrul Serviciului Ordine Publică al IPJ Olt au organizat, marţi, în zona supermaketurilor, dar şi la intersecţiile Zahana, Poştă şi ACR din municipiul Slatina, o acţiune în vederea prevenirii şi combaterii cerşetoriei. Cu acest prilej au fost identificaţi doi minori în vârstă de 12 ani, ambii din municipiul Slatina, care, în mod repetat, au apelat la mila publicului în scopul obţinerii a diverse sume.

Oamenii legii i-au sancţionat contravenţional pe părinţii minorilor. “Faţă de părinţii minorilor s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 300 lei şi, respectiv - 100 lei, pentru încălcarea prevederilor legale în domeniu – Legea nr. 61/1991 de sancţionare a faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Dacă, în următoarele şase luni, minorii vor mai fi surprinşi undeva la cerşit de două ori, atunci este vorba despre infracţiuni, iar părinţii vor risca să ajungă la închisoare pentru o perioadă cuprinsă între 1-5 ani”, a declarat comisar-şef Claudia Radu, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

De asemenea, tot în timpul acţiunii organizate maţi, poliţiştii au mai depistat apelând la mila publicului alte două persoane: Ciucurel M. (27 ani), din comuna Valea Mare, şi, respectiv, Doina L. (42 ani), din municipiul Slatina. Cei doi au fost, la rându-şe, amendaţi cu câte 100 lei conform  prevederilor aceleiaşi legi. Şi aceştia au fost avertizaţi că, dacă, în următoarele şase luni, vor mai fi găsiţi “în acţiune” de alte două ori, atunci fapta lor va fi considerată infracţiune şi, în acest caz, vor putea ajunge după gratii pentru un interval ce poate varia între 6 luni şi trei ani.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite