Pădurea Strehareţi din Slatina, paradisul uitat de autorităţile locale (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii municipiului Slatina au avut un singur loc ce era cunoscut drept „epicentrul” distracţiei – Pădurea Strehareţi. Cu mic, cu mare, slătinenii se adunau în fiecare week-end în locul plin de verdeaţă ca să se recreeze. Dezinteresul arătat de autorităţile locale au făcut ca, în ultimii ani, locul cu pricina să ajungă doar o amintire a ce a fost odată.

Înainte de anul 1989, chiar şi până în ultimii patru ani, pădurea amplasată la marginea urbei a găzduit aproape în fiecare week-end mii de slătineni care veneau aici la un grătar, un joc de cărţi sau de şah şi nu numai. Lacul din zonă era un alt punct forte al locului, pescarii şi amatorii de plimbări cu barca şi alte mijloace de recreere pe apă găsind aici mediul propice pentru destindere.

Din păcate, toţi cei care s-au perindat la Primăria Slatina în ultimii 22 de ani nu au acordat, în mod involuntar sau, poate - dimpotrivă, atenţia cuvenită acestui loc care a ajuns, acum, într-o stare dezolantă. Fostul restaurant a ajuns o ruină, pereţii mâncaţi de vreme indicând mai degrabă zidurile unei vechi cetăţi decât ceea ce era odată. Ca şi cum nu ar fi fost suficient, persoane necunoscute au ţinut morţiş să-şi dea frâu liber imaginaţiei şi şi-au lăsat definitiv parcă amprenta asupra locului prin diversele “lozinci” desenate pe pereţii restaurantului. Terasa etajată unde slătinenii stăteau la o bere nu mai are nicio urmă din vechea strălucire, mozaicul fiind distrus total. În plus, pârâurile din imediata apropiere, locul unde slătinenii aproape că se certau ca să apuce un loc pentru a-şi instala “cartierul general” alcătuit din pături, scăunele şi grătar, sunt pline de gunoaie şi moloz. 

Administraţia condusă până acum o săptămână de pedelistul vopsit săptămâna aceasta în “roşu”, Darius Vâlcov, a promis în mod constant că va schimba imaginea dezastruoasă a Pădurii Strehareţi. Promisiunile au rămas promisiuni, iar realitatea… realitate.

Parteneriat public-privat doar din gură

În urmă cu aproape patru ani, când locul cu pricina mai purta încă rămăşiţe vizibile a ceea ce a fost odată, auorităţile promiteau că Pădurea Strehareţi va fi readusă la viaţă prin semnarea unui parteneriat public-privat. De atunci şi până acum nu s-a întâmplat nimic. Nimic bun, pentru că locul a continuat să se degradeze.

Reprezentanţii primăriei se recunosc învinşi de situaţie şi spun că vina nu le aparţine în totalitate. „Aşa este, Pădurea Strehareţi arată rău, dar acolo sunt nişte probleme mai delicate: sunt mai mulţi stăpâni şi fiecare ţine pentru el ce are şi nu vrea să împartă cu altcineva. Noi am reuşit să terminăm parcelarea zonei şi ne-am făcut o idee despre cine deţine teren acolo. Din păcate, fostul restaurant din zonă aparţine unei firme şi cei care o conduc ne-au refuzat planurile pentru un proiect public-privat”, a spus viceprimarul Ana Anghel, care a precizat că, cel puţin pentru acest an, municipalitatea nu are planuri pentru zona cu pricina.

image

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

În ciuda tării dezolante în care a ajuns, Pădurea Strehareţi continuă să atragă slătineni, care se văd nevoiţi să plece dezamăgiţi după ce văd dezastrul de la faţa locului. 

“Acum o săptămână am fost pe acolo, dar recunosc că nu mă aşteptam să arate atât de rău. Nici băncile nu mai sunt ce erau, darămite restaurantul… Este păcat pentru că Pădurea Strehareţi şi locul acela sunt o mină de aur, nu alta, dar probabil că sunt interese de nu s-a modernizat nimic pe aici”, a spus Dumitru Lupu, locuitor al Slatinei din anul 1974.
 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite