Mizeria a ieşit pe străzi la Slatina. Cetăţenii revoltaţi au răbufnit live pe Facebook: „Mă simt obligat să vă-njur!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii au fost chemaţi în ajutor în mai multe zone ale oraşului
Pompierii au fost chemaţi în ajutor în mai multe zone ale oraşului

O ploaie torenţială care a durat câteva zeci de minute a transformat mai multe străzi din Slatina în adevărate râuri, canalizarea nemaifăcând faţă şi, chiar mai mult, refulând.

Un cetăţean de pe strada Banului, revoltat că din nou canalizarea a scos la suprafaţă mizeria din oraş, a intrat în direct pe Facebook, pentru a atrage atenţia asupra unei probleme despre care, spune acesta în timpul filmării, autorităţile ar fi fost de mai mult timp avertizate. Apa de pe trei străzi a pătruns pe strada Banului, aceasta devenind impracticabilă, în timp ce canalizarea a refulat, ieşind la suprafaţă o mizerie greu de imaginat. „Tot căcatul şi prezervativele şi tampoanele din Slatina sunt pe strada Banului“, a avertizat Ilie Călin pe Facebook. Maşinile au pătruns pe trotuar pentru a se mai putea deplasa, însă, şi-a pus problema slătineanul, ce ar avea de făcut, într-un astfel de moment, autospecialele de ambulanţă sau pompieri?

„Respirăm aer cu miros de rahat, de vreo două luni noi stăm într-un canal. Ţi-ai dracu’ cu PSD-u’ vostru, mă simt obligat să vă-njur! (...) Să mai aşteptaţi taxe pe proprietate sau de drum de la mine! Ia uitaţi, vine apa de pe trei străzi şi mai refulează şi din canalizare!“, a răbufnit slătineanul, exprimându-şi disperarea că este nevoit să plătească impozit de 1.000 lei pe an pentru casă, în schimb autorităţile locale îi oferă condiţii de Ev Mediu.

„Din păcate, odată cu ploia nu s-au terminat şi problemele cu canalizarea“

Directorul Companiei de Apă Olt, Cătălin Uşurelu, spune că nu doar pe strada Banului au fost probleme marţi-seara, şi în alte zone ale oraşului cetăţenii semnalând că a cedat canalizarea.

„Pe strada Banului canalizarea n-a mai putut să preia cantitatea de apă căzută şi a refulat. Situaţia asta nu e numai pe strada Banului, e şi pe alte străzi. Noi, din păcate nu prea avem ce face în situaţiile astea, avem toate echipele pe teren dar...“, a spus directorul, menţionând că au plecat de îndată patru echipe pe teren, iar oamneii consemnaţi la domiciliu au fost chemaţi la serviciu. Cât despre Banului, reţeaua de canalizare este subdimensionată, lucru recunoscut de şeful companiei de apă. „Este şi un cartier mai nou, cred eu, noi avem în vedere strada Banului, cartierul s-a mai extins. Avem în vedere redimensionarea reţelei, este prins într-un plan de investiţii pe fonduri proprii, este şi SF-ul şi în curând se vor demara şi lucrările de extindere şi reabilitare“, a mai spus Uşurelu.

Au mai fost semnalate probleme la intrarea în municipiul Slatina, dinspre Brebeni, unde la un moment dat chiar s-a întrerupt circulaţia, apa ajungând la 30-40 cm şi o maşină rămânând blocată. De asemenea pe strada Strehareţi, pe strada Piteşti şi pe alte străzi care colectează şi apa de pe versanţi locuitorii s-au confruntat cu o cantitate mare de pă, care le-a intrat sau a fost la un pas de a le intra şi în curţi, fiind solicitaţi şi pompierii militari.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite